Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17.5 bèta 3 is uit: komt de update er bijna aan?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17.5 bèta 1 release

Een nieuwe week, een nieuwe bèta. Want terwijl de vorige testversie nog geen week oud is, heeft Apple nu alweer iOS 17.5 bèta 3 uitgebracht. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.5 bèta 3

iOS 17.5 is de eerstvolgende software-update voor de iPhone. Deze dient als opvolger van iOS 17.4, een update die voor gebruikers in de EU behoorlijk ingrijpend was. Zo is het nu eindelijk mogelijk om alternatieve appwinkels te gebruiken, om zo apps buiten de App Store om te installeren. Plus je kunt voor het eerst écht je eigen standaardbrowser instellen. Maar er zijn nog veel meer nieuwe functies in iOS 17.4.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Inmiddels wachten we dus op de volgende update, iOS 17.5. De vorige twee bèta’s – oftewel iOS 17.5 bèta 1 en iOS 17.5 bèta 2 – onthulden al heel wat nieuwe functies die de aankomende update met zich meebrengt. Maar sinds vannacht hebben ontwikkelaars ook toegang tot iOS 17.5 bèta 3, de publieke versie volgt later. Heeft deze testversie nog iets nieuws toe te voegen?

Wat is er nieuw?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: iOS 17.5 bèta 3 brengt geen vernieuwingen met zich mee. Verwachting is dan ook dat deze testversie vooral in het teken staat van bugfixes en probleemoplossingen. Maar er is ook goed nieuws, want een testversie zonder nieuwe functies is een teken dat de officiële update er al snel aan komt.

Overigens betekent dit niet dat iOS 17.5 geen nieuwe functies zal introduceren, want in de vorige twee bèta’s zaten dus wel heel wat nieuwe functies. Zo komt er wéér een nieuwe functie speciaal voor iPhone-gebruikers binnen de EU: Web Distribution. Hiermee kun je apps rechtstreeks vanuit een website downloaden, niet alleen via een (alternatieve) App Store. Verder zijn er vooral kleine verbeteringen, zoals de kleur van de Podcasts-widget die zich straks aanpast aan de kleur van het programma waar je naar luistert.

iOS 17.5 release?

Het blijft vooralsnog gissen wanneer de officiële versie van iOS 17.5 beschikbaar zal zijn. Maar gezien bèta 3 al geen nieuwe functies meer introduceert, kan het niet lang meer duren. Sterker nog, Apple heeft gisteren een Apple-event voor begin mei aangekondigd, en we verwachten dan ook dat de update rond diezelfde tijd verschijnt.

Kun je niet meer wachten en wil je de bèta zelf downloaden? Dan moet je je eerst aanmelden bij het Apple Beta Software Program. Daarna kun je de bèta installeren, via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Wel raden we aan om dit niet te doen op de iPhone die je dagelijks gebruikt, alleen op een oud toestel dat ergens stof ligt te happen.

Wil je op de hoogte worden gebracht zodra iOS 17.5 beschikbaar is? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief. Hiermee ontvang je het laatste Apple-nieuws wekelijks in je inbox.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!