Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17.5 bèta 2 is uit (met een langverwachte vernieuwing)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17.5 beta 2

iOS 17.5 komt eraan! Apple is de toekomstige software al druk aan het testen. Inmiddels is iOS 17.5 bèta 2 uit. Maar wat is er nieuw in deze toekomstige versie van iOS 17? En wanneer volgt de officiële release?

Lees verder na de advertentie

iOS 17.5: nieuwe functie speciaal voor de EU

iOS 17.4 had al diverse functies exclusief voor de EU: apps downloaden in alternatieve App Storesandere browsers installeren en als standaard instellen en nog meer. Met iOS 17.5 doet Apple er nog een schepje bovenop, en volgt er opnieuw een functie specifiek voor de EU. Apple komt hiermee tegemoet aan de eisen van de Europese Digital Markets Act (DMA) die concurrentie op digitale markten gezonder moet maken.

Met iOS 17.5 wordt het mogelijk om apps te downloaden buiten de App Store én de nieuwe alternatieve App Stores om. Gewoon, direct vanaf de website van de ontwikkelaar, vergelijkbaar met hoe het op de Mac werkt. Met de eerste iOS 17.5 bèta werd de basis voor deze functie (web distribution) al gelegd. Maar nu is alle informatie voor de ontwikkelaars beschikbaar, zodat ze er ook echt mee aan de slag kunnen.

Echt gemakkelijker wordt het de ontwikkelaars hierbij overigens niet gemaakt. Je moet minimaal twee jaar deelnemer zijn van het Apple Developer Program en een iOS-app bezitten die in de EU al meer dan een miljoen keer is gedownload. Daarnaast ben je als aanbieder verantwoordelijk voor extra verplichtingen zoals het verwerken van terugbetalingen en het bijhouden van downloadoverzichten voor gebruikers die een app opnieuw willen downloaden.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Kleine verbeteringen

Verder biedt iOS 17.5 kleine verbeteringen, met name op het gebied van design. Zo verandert de kleur van de Podcasts-widget straks mee met de show waarnaar je luistert. Daarnaast zien sommige icoontjes, bijvoorbeeld in de Instellingen, er net even anders uit dan voorheen. Met een iOS-update worden verder ook altijd kleine probleemoplossingen en verbeteringen verwerkt, maar daar blijft Apple schimmig over.

iOS 17.5 release

Wanneer wordt de officiële versie van iOS 17.5 uitgebracht? Dat kan nog even duren – we zitten nu ook pas bij de tweede bèta. Reken op eind mei: vorig jaar verscheen iOS 16.5 ook rond die tijd, en Apple is vrij consistent met dit soort zaken.

Wil je op de hoogte blijven van deze update? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!