Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 16 Apple Kaarten: tussenstops en fietsroutes

Auteur: iCreate
0 reacties
iOS 16 Apple Kaarten


Lees verder na de advertentie

Is Apple Kaarten jouw favoriete navigatie-app? Opgelet dan, want er komen heel wat nieuwe functies bij! Volgende maand verschijnt voor de iPhone het nieuwe besturingssysteem iOS 16. Apple Kaarten is dan een van de apps die een paar fijne vernieuwingen krijgt. Wij gaan op reis door de beste nieuwe functies van Apple Kaarten!

iOS 16 Apple Kaarten

iOS 16 Apple Kaarten: wat is er nieuw?

Apple Kaarten is Apple’s standaard-navigatie-app – en de grote concurrent voor Google Maps. Veel mensen zweren bij Google Maps, maar Apple Kaarten wordt een steeds beter alternatief. De nieuwe iOS 16-functies dragen daar zeker aan bij. Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen.

1) Tussenstops


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Routes in Kaarten waren altijd vrij beperkt: je zat vast aan een route van A naar B, en als je ergens nog een C wilde toevoegen moest je weer een nieuwe route plannen. Dat is nu opgelost: in iOS 16 is het mogelijk om tussenstops toe te voegen, zodat je je hele reis van tevoren uit kunt stippelen. Daarmee is Kaarten nu een stuk geschikter voor die ene lange vakantietrip. Je kunt tot 15 tussenstops inplannen!

2) Fietsroutes

Ein-de-lijk: fietsroutes komen naar Apple Kaarten in Nederland en België. Plan een route, en tik op de nieuwe ‘voertuigen’-knop. Daar kun je in de lijst ‘Fiets’ selecteren. Zo word je stap voor stap naar je bestemming geleid – mits je de iPhone op je stuur bevestigt, want vasthouden en fietsen mag natuurlijk niet. Helaas is het nog niet mogelijk om tussenstops toe te voegen, zoals bij autoroutes nu dus wel kan.

3) Vernieuwde kaarten

Apple geeft al zijn kaarten langzamerhand een nieuw likje verf, en dit najaar zijn ook Nederland en België aan de beurt. Hiermee krijg je een beter visueel onderscheid tussen verschillende wijken en winkelgebieden, worden alle gebouwen in 3D weergegeven, en hebben de kleuren hebben een opfrisbeurt gekregen. Ook komt er ondersteuning voor Kijk rond, Apple’s versie van Street View.

Meer lezen over iOS 16

Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkelingen rondom iOS 16? Dan meld je je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!