Terug naar iOS 16 ondersteuning: welke iPhones krijgen de update?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16 ondersteuning: welke iPhones krijgen de update?

Door Koen van Ekeren13 mei 2022 10:492 min. leestijd0

Bij een grote iPhone-update komt de ondersteuning voor oudere modellen vaak te vervallen. Welke iPhones krijgen straks iOS 16 en welke niet? Je leest het hieronder.

iOS 16 ondersteuning

iOS 16 ondersteuning

Ieder jaar brengt Apple een grote update voor de iPhone uit; dit jaar is dat iOS 16. Wat de nieuwe functies van het besturingssysteem zijn, maakt de tech-gigant op 6 juni tijdens WWDC bekend. In het najaar is de software voor iedereen te installeren.

De iPhone SE 2022 nu tot €72 korting en 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone SE 2022 nu tot €72 korting en 3 maanden gratis Apple TV+!

• Hoge korting op internetbundels
• Dubbele data als je internet van KPN hebt

Bij een grote software-update valt vaak het doek voor de oudste iPhones die het besturingssysteem ondersteunen. Vorig jaar vormde echter een uitzondering: alle iPhones die overweg konden met iOS 14, konden ook iOS 15 installeren.

iOS 16 design

De kans is zeer klein dat zoiets dit jaar weer gebeurt. Zeker omdat de Franse website iPhonesoft van bronnen binnen Apple heeft vernomen dat iOS 16 alleen draait op de iPhone 7 en nieuwer. Dit betekent dat er voor de nieuwe software een A10-chip of nieuwer vereist is.

Welke iPhones krijgen iOS 16?

Daarmee staakt Apple vanaf iOS 16 de ondersteuning voor de iPhone 6s, iPhone 6s Plus en de eerste generatie iPhone SE. De iPhone 6 (Plus) verscheen in september 2015; de iPhone SE in maart 2016. Alle drie toestellen hebben een A9-processor.

Deze iPhones krijgen vermoedelijk iOS 16 ondersteuning:

iPhone 6s en iPhone SE zijn niet compatibel

Bezitters van een iPhone 6s (Plus) en iPhone SE (eerste generatie) zullen straks balen dat hun toestel niet compatibel meer is, al hebben ze lang van software-updates kunnen genieten. Voor de iPhone 6s en iPhone 6s Plus is dat straks zeven (!) jaar, langer dan een iPhone ooit heeft gehad.

De iPhone 6s-modellen en iPhone SE zullen iOS 15-updates blijven krijgen totdat iOS 16 verschijnt. Waarschijnlijk is dat in september 2022. Daarna hoef je het toestel niet meteen bij het grofvuil te zetten, want Apple blijft oudere modellen voorzien van belangrijke veiligheidsupdates. Wel mis je de nieuwste iOS-functies en kan het op termijn voorkomen dat sommige apps niet (goed) meer werken.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand op unlimited data en 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand op unlimited data en 3 maanden Apple TV+

• En €96 korting op je toestel
• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 16
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar