Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16 ondersteuning: deze iPhones kun je (niet) updaten

Auteur: iCreate
0 reacties
iOS 16 vergrendelscherm


Lees verder na de advertentie

Op maandag 13 september verscheen de grote iPhone-update van dit jaar: iOS 16. De vraag is: werkt iOS 16 op jouw iPhone? Bij een grote iPhone-update komt de ondersteuning voor oudere modellen vaak te vervallen. En dit jaar zijn er best wat toestellen die buiten de boot vallen. Welke iPhones krijgen hebben iOS 16 ondersteuning en welke niet? Je leest het hieronder.

iOS 16 ondersteuning

Ieder jaar brengt Apple een grote update voor de iPhone uit; dit jaar is dat iOS 16. De software is voor iedereen gratis te installeren – als je toestel tenminste niet te oud is … Bij een grote software-update valt vaak het doek voor de oudste iPhones die het huidige besturingssysteem ondersteunen. Vorig jaar vormde echter een uitzondering: alle iPhones die overweg konden met iOS 14, konden ook iOS 15 installeren. Dit jaar is een heel ander verhaal, en vallen enkele toestellen voor het eerst buiten de boot.

Deze iPhones kun je niet meer updaten

Apple staakt vanaf iOS 16 de ondersteuning voor de volgende modellen:

  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone SE (eerste generatie)
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPod touch (7e generatie)

En deze wel!


kooptip

iOS 16 ondersteuning

Deze iPhones krijgen wél iOS 16 ondersteuning:

iOS 16 staat standaard al op de nieuwe iPhones die in de voorverkoop zijn gegaan: de iPhone 14 (Plus) en de iPhone 14 Pro (Max). Weet je niet goed welke iPhone je hebt? Je checkt het via ‘Instellingen>Algemeen>Info>Modelnaam’.

Wat als je niet meer kunt updaten?

Bezitters van een iPhone 6s (Plus) en iPhone SE (eerste generatie) zullen balen dat hun toestel niet compatibel meer is, al hebben ze lang van software-updates kunnen genieten. Voor de iPhone 6s en iPhone 6s Plus is dat zeven (!) jaar, langer dan een iPhone ooit updates heeft gehad. Dat de ondersteuning voor de iPhone 7 (Plus) komt te vervallen, is wel verrassend. Hoewel zes jaar aan updates ook geen slechte score is. De iPhones die nu buiten de boot vallen hoef je niet meteen bij het grofvuil te zetten, want Apple blijft oudere modellen voorzien van belangrijke veiligheidsupdates. Je iPhone blijft werken zoals hij ook nu al werkt. Wel mis je de nieuwste iOS-functies en kan het op termijn voorkomen dat sommige apps niet (goed) meer werken.

Dit vind je misschien ook interessant

Wil je meer weten over iOS 16? In ons dossier over iOS 16 praten we je helemaal bij over het nieuwe besturingssysteem. En mogelijk vind je ook de volgende artikelen interessant:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!