Terug naar iOS 16 ondersteuning: welke iPhones krijgen de update (niet)?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16 ondersteuning: welke iPhones krijgen de update (niet)?

Door Redactie iCreate6 juni 2022 21:492 min. leestijd0

Apple heeft zojuist iOS 16 aangekondigd. Bij een grote iPhone-update komt de ondersteuning voor oudere modellen vaak te vervallen. En dit jaar zijn er best wat toestellen die buiten de boot vallen. Welke iPhones krijgen straks iOS 16 en welke niet? Je leest het hieronder.

iOS 16 vergrendelscherm

iOS 16 ondersteuning

Ieder jaar brengt Apple een grote update voor de iPhone uit; dit jaar is dat iOS 16. Wat de nieuwe functies van het besturingssysteem zijn, heeft de tech-gigant vanavond bekendgemaakt. In het najaar is de software voor iedereen te installeren – als je toestel tenminste niet te oud is …

Haal de iMac voordelig in huis tijdens iDays bij Amac!

Haal de iMac voordelig in huis tijdens iDays bij Amac!

Adviesprijs €1449 voor €1349
• 2 jaar Apple garantie en gratis training

Bij een grote software-update valt vaak het doek voor de oudste iPhones die het besturingssysteem ondersteunen. Vorig jaar vormde echter een uitzondering: alle iPhones die overweg konden met iOS 14, konden ook iOS 15 installeren. Dit jaar is een heel ander verhaal.

Welke iPhones krijgen iOS 16?

Apple staakt vanaf iOS 16 de ondersteuning voor de iPhone 6s, iPhone 6s Plus, de eerste generatie iPhone SE en de iPhone 7. De iPhone 6 (Plus) verscheen in september 2015; de iPhone SE in maart 2016, de iPhone 7 in september 2016. Ook vervalt nu de ondersteuning voor de allerlaatste iPod touch.

iOS 16 ondersteuning

Deze iPhones krijgen wél iOS 16 ondersteuning:

iPhone 6s, eerste iPhone SE en iPhone 7 zijn niet compatibel

Bezitters van een iPhone 6s (Plus) en iPhone SE (eerste generatie) zullen straks balen dat hun toestel niet compatibel meer is, al hebben ze lang van software-updates kunnen genieten. Voor de iPhone 6s en iPhone 6s Plus is dat straks zeven (!) jaar, langer dan een iPhone ooit heeft gehad. Dat de ondersteuning voor de iPhone 7 komt te vervallen, is wel verrassend. Hoewel zes jaar aan updates ook geen slechte score is.

De iPhones die nu buiten de boot vallen, zullen iOS 15-updates blijven krijgen totdat iOS 16 verschijnt. Dat is in september. Daarna hoef je het toestel niet meteen bij het grofvuil te zetten, want Apple blijft oudere modellen voorzien van belangrijke veiligheidsupdates. Wel mis je de nieuwste iOS-functies en kan het op termijn voorkomen dat sommige apps niet (goed) meer werken.

Een Apple iPad 64GB als welkomstcadeau bij een internet & tv abonnement, op=op!

Een Apple iPad 64GB als welkomstcadeau bij een internet & tv abonnement, op=op!

• Online weekenddeal exclusief bij KPN
• Apple iPad ter waarde van 389 euro

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar