Terug naar iPhone-update volgende week lost grote iOS 16-bugs op
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone-update volgende week lost grote iOS 16-bugs op

Door Laura Grootaarts20 september 2022 09:103 min. leestijd2

Het is nu ruim een week geleden dat Apple iOS 16 uitbracht, en de eerste tussentijdse update komt er al aan: je mag hem volgende week verwachten. Apple verhelpt er direct de meest irritante iOS 16-bugs mee. Wat is er aan de hand?

iOS 16 release

Deze iOS 16 bugs worden opgelost

Een nieuwe grote update betekent allerlei nieuwe functies en verbeteringen, maar helaas ook een hoop kinderziektes en eigenaardigheden. Dit jaar met iOS 16 is dat niet anders, zo blijkt ook uit de talloze reacties op ons artikel met iOS 16 problemen. Apple lost met de aanstaande update in ieder geval de volgende bugs op:

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

  • Veel gebruikers krijgen iedere keer als ze tekst kopiëren en plakken vanuit de ene naar de andere app, een melding waarin om toestemming wordt gevraagd. De melding is er voor je privacy, maar verschijnt véél vaker dan nodig.
  • De camera achterop de nieuwe iPhone 14 Pro schudt en ratelt bij sommige apps van derde partijen. Er zijn al meldingen over onder meer Snapchat, Instagram en TikTok. Dit blijkt geen hardware- maar een software-probleem.
  • Soms lopen iPhone 14 Pro-modellen vast na gegevensoverdracht vanaf een andere iPhone.

Er worden met deze update vast nog veel meer grote en kleine problemen verholpen, maar van deze drie weten we zeker dat dit het geval is.

iOS 16.0.2 is de naam

We weten nog niet wat het versienummer van deze update is, maar het wordt waarschijnlijk iOS 16.0.2. Vorige week verscheen namelijk al 16.0.1 – deze update is uitsluitend beschikbaar voor de nieuwe iPhone 14-modellen.

Er wordt overigens ook al getest met een wat grotere toekomstige update, namelijk iOS 16.1. Daarvan is vorige week de eerste bèta verschenen, met daarin niet alleen probleemoplossingen maar ook enkele nieuwe functies. Denk aan Live Activiteiten op het vergrendelscherm, ondersteuning voor Matter-accessoires in de app Woning en het batterijpercentage voor álle iPhones – dus ook de iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini, en iPhone 13 mini.

iOS 16: wat is er nieuw?

Durf je het nog aan om iOS 16 te installeren? Ondanks de genoemde problemen is het toch echt een behoorlijk stabiele update, met diverse interessante functies. Om er maar eens een paar te noemen:

Lees er meer over in ons iOS 16-dossier:

Meer weten over iOS 16?
Bekijk dit dossier

Bron: via MacRumors

.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
TomvK
Lezer
TomvK

Helaas geen verbinding meer met mijn pioneer navigtaie, duur systeem en nu al niet meer werkend op ios16 dat wordt dus downgraden

RicK
Lezer
RicK

Dat ligt niet aan iOS, maar aan Pioneer. Waarom niet even met hen contact opnemen?