Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

iTip: Maak het batterij percentage zichtbaar op álle iPhones

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Batterij percentage iPhone


Lees verder na de advertentie

Het is een detail dat je lang hebt moeten missen op de iPhone: batterij percentage! In iOS 16 kun je activeren dat dit altijd in beeld is, gewoon in het batterij-icoontje boven in de menubalk. Maar hoe doe je dat?

iOS 16.1 – verschenen op 25 oktober – voegt batterijpercentage toe aan het batterijpictogram op de iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini en iPhone 13 mini – allemaal iPhones die de functie in iOS 16 in eerste instantie niet ondersteunden. Dat betekent dat het batterijpercentage nu te zien is op alle iPhone-modellen.

Batterij percentage iPhone

Batterij percentage iPhone activeren

Sinds de release van iOS 16 kun je het batterij percentage van de iPhone weer in de menubalk plaatsen. Weer, want de functie is terug van weggeweest: het bestond al vóór de release van de iPhone X in 2017. Sindsdien heeft Apple het bijna compleet uit de iPhone gesloopt, tot ongenoegen van velen. Je kon het concrete percentage namelijk alleen checken met een widget op je thuisscherm, of door je vergrendelscherm naar beneden te vegen.


kooptip

iOS 16 brengt daar verandering in, dus installeer de update gauw. Daarna kun je het batterij percentage in de menubalk zetten door de volgende stappen na te lopen:

  • Open ‘Instellingen’ op je iPhone
  • Ga naar ‘Batterij’.
  • Activeer de schakelaar naast ‘Batterijpercentage’. Dit is nu groen.

Batterij percentage iPhone

Boven in het scherm zie je nu nog steeds een batterij-icoontje, maar dan inclusief een getal dat aangeeft hoe vol je batterij nog is. Sinds iOS 16.1 zie je ook visueel dat de batterij leegloopt – het icoontje raakt dan steeds minder ver gevuld, totdat het rood kleurt.

Thuisknop

Toch zijn er ook iPhone-gebruikers die al die tijd wél hebben mogen genieten van het batterij percentage. Bij iPhones met een thuisknop is de functie namelijk nooit verdwenen. En dat gaat dus niet alleen om oudere toestellen, maar ook om de nieuwe iPhone SE 2022.

Alles over iOS 16

Benieuwd naar alle andere nieuwe iPhone-functies in iOS 16? Dan staan de volgende artikelen voor je klaar:

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!