Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Batterijpercentage iPhone: zo maak je het percentage zichtbaar

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Batterijpercentage iPhone

Er is een handige functie waarmee je het iPhone-batterijpercentage altijd in beeld kunt krijgen, boven in de statusbalk. Maar hoe activeer je die?

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws en de beste tips voor je apparaten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Batterijpercentage iPhone

Het batterijpercentage van de iPhone heeft een vreemde loopbaan gehad. De functie bestond al vóór de release van de iPhone X in 2017. Daarna heeft Apple hem bijna compleet uit de iPhone gesloopt, tot ongenoegen van velen. Er stond wel een icoontje in de statusbalk, maar dan zonder percentage. Je kon het concrete batterijpercentage alleen checken met een widget op je thuisscherm, of door het vergrendelscherm voor de dag te halen.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Inmiddels heeft het batterijpercentage een comeback gemaakt: tegenwoordig kun je het iPhone-batterijpercentage gewoon weer in de statusbalk plaatsen. Althans, mits je een iPhone met iOS 16 of nieuwer hebt. Je hebt dus minstens een iPhone X nodig.

Batterijpercentage weergeven iPhone

Batterij percentage iPhone

Heb je een iPhone met iOS 16 of hoger? Dan kun je dus het iPhone-batterijpercentage weergeven in de statusbalk. Daarvoor moet je de volgende stappen nalopen:

  1. Open ‘Instellingen’ op je iPhone.
  2. Ga naar ‘Batterij’.
  3. Activeer de schakelaar naast ‘Batterijpercentage’. Die is nu groen.

In de statusbalk zie je nu het batterij-icoontje van voorheen, maar dan inclusief een getal dat aangeeft hoe vol je batterij nog is. Ook zie je aan de hand van het icoontje dat je batterij leegloopt. Dit wordt steeds leger, totdat het volledig rood kleurt en je iPhone uitvalt.

Thuisknop

Overigens zijn er ook iPhones die wél standaard het batterijpercentage weergeven, en dit zelfs deden voor iOS 16. Bij iPhones met een thuisknop is de functie namelijk nooit verdwenen. Zo hebben de iPhone 8 en ouder het batterijpercentage altijd gehad, evenals de iPhone SE.