Terug naar iOS 15.6 release candidate is uit: officiële release nadert (update)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 15.6 release candidate is uit: officiële release nadert (update)

Door Laura Grootaarts18 juli 2022 09:313 min. leestijd0

Update maandag 18 juli: Apple heeft een tweede release candidate (RC) uitgebracht voor iOS 15.6. De RC is de laatste bèta voordat de officiële versie uitkomt. Doorgaans komt er geen tweede release candidate uit, maar blijkbaar was er iets niet in orde met de eerste RC. Voor het eerst heeft Apple ook aangegeven welke veranderingen iOS 15. 6 naar je iPhone brengt. Het gaat met name om kleine probleemoplossingen:

  • TV-app voegt de optie toe om een live sportwedstrijd die al bezig is opnieuw te starten en te pauzeren, terug te spoelen of snel vooruit te spoelen.
  • Oplossing voor een probleem waarbij Instellingen kunnen blijven weergeven dat de opslagruimte van het apparaat vol is, zelfs als deze beschikbaar is.
  • Oplossing voor een probleem dat ertoe kan leiden dat brailleleesregels langzamer gaan werken of niet meer reageren bij het navigeren door tekst in Mail.
  • Oplossing voor een probleem in Safari waarbij een tabblad kan terugkeren naar de vorige pagina.

Hieronder lees je het oorspronkelijke bericht van 13 juli.


Apple heeft gisteren de release candidate van iOS 15.6 en iPadOS 15.6 uitgebracht. Dat betekent dat de officiële update er al heel snel aan komt!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

ios 15.6 beta 4

iOS 15.6 release candidate

De iOS 15.6 release candidate (RC) volgt na de vijfde iOS 15.6 bèta van vorige week. De RC is de allerlaatste fase in het bèta-proces. Hierna volgt de officiële release. Wanneer precies? Dat weten we niet, maar meestal zitten er slechts enkele dagen tussen de RC en de uiteindelijke versie. Binnen een week, zouden we zeggen.

Wat is er nieuw?

Bijzonder weinig. Tot nu toe zijn er in de bèta eigenlijk geen nieuwe functies aangetroffen. iOS 15.6 wordt een update met kleine verbeteringen en probleemoplossingen. Waarschijnlijk werkt Apple ook aan de beveiliging van de iPhone en iPad, en daarover brengen ze sowieso maar weinig naar buiten. Het is heel goed mogelijk dat iOS 15.6 de allerlaatste update wordt voor iOS 15.

Dit najaar wél nieuwe iPhone-functies

Er komen dit jaar overigens nog wel een hoop nieuwe functies naar je iPhone en iPad. Dit najaar verschijnen namelijk iOS 16 voor de iPhone en iPadOS 16 voor de iPad. Lees er meer over in de volgende artikelen:

Kun je niet wachten op de iOS 16-update? Gisteren is de eerste publieke bèta verschenen. Die kun je nu al op je iPhone zetten.

Op de hoogte blijven van het iOS-nieuws?

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de iOS-updates? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar