Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 12 staat nu al op de helft van de iPhones en iPads

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 12 iPhone en iPAd


Lees verder na de advertentie

iOS 12 is verschenen op 17 september enn nu al draait het nieuwe besturingssysteem op de helft van de iPhone-, iPad en iPod touch-modellen die ervoor geschikt zijn. iOS 12 gaat daarmee stukken beter van start dan iOS 11.

iOS 12 doet het beter dan iOS 11

iOS 12 helft iPhones en iPads

iOS 12 heeft er volgens gegevens van Mixpanel amper twintig dagen voor nodig gehad om deze mijlpaal te bereiken. Ter vergelijking: vorig jaar verscheen iOS 11 op 19 september. Toen duurde het nog tot 6 november voordat het besturingssysteem geïnstalleerd was op de helft van de geschikte toestellen. Op 4 december vorig jaar stond iOS 11 pas op 59 procent van de toestellen. iOS 12 is dus stukken populairder – en dat na juist een voorzichtige start.

Snelheid, kwaliteit en stabiliteit

De populariteit van iOS 12 is begrijpelijk. iOS 11 had veel kinderziektes en die zorgden ervoor dat mensen niet wilden overstappen. iOS 12 had wel wat problemen, maar niet zo ernstig. Bovendien zijn de grootste irritaties al verholpen met de update naar iOS 12.0.1 deze week. iOS 12 voelt al met al als een herkansing. Met deze versie focust Apple op snelheid, stabiliteit en kwaliteit. Er zijn wel wat kinderziektes, maar lang niet zo ernstig als vorig jaar. Bovendien draait iOS 12 op álle toestellen die geschikt waren voor iOS 11 – gewoonlijk vallen er wat toestellen af. Maar zelfs de iPhone 5s kan nog een jaartje mee en is veel sneller.

iOS 12


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

[relatedissue]

iOS 12 heeft een aantal interessante nieuwe functies. Bijvoorbeeld Schermtijd, om je iPhone-verslaving (of die van je kinderen) binnen de perken te houden. Of de nieuwe app Meten. Binnenkort verschijnt iOS 12.1 met extra nieuwe functies. We verwachten bijvoorbeeld 70 nieuwe emoji, en het is vrijwel zeker dat groepsgesprekken in FaceTime dan mogelijk zijn.

Lees ook ons dossier over iOS 12.