Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van


Lees verder na de advertentie

Apple laat er nog steeds niets over los, maar alles wijst erop dat het bedrijf in het geheim werkt aan een concurrent voor Netflix. In een streamingdienst zou Apple allerlei exclusieve content willen aanbieden, zoals eigen Apple tv-series, films en tv-shows. En voor wie een iOS- of tvOS-apparaat bezit, is dit allemaal gratis te bekijken.

Apple tv-series

Dat melden bronnen aan CNBC. Voor gebruikers van de iPhone, iPad en Apple TV is de tv-dienst te vinden in de bestaande TV-app, die nog niet beschikbaar is in Nederland. Die vernieuwde TV-app zou Apple al begin 2019 lanceren. Naast content van Apple bevat de app ook abonnementskanalen zoals HBO en Starz, waarop je je kunt abonneren.

Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat de Netflix-achtige streamingdienst ook gratis blijft. Dit jaar zou Apple immers al meer dan 1 miljard dollar hebben gespendeerd aan de eigen tv-dienst. Het geven van ruchtbaarheid lijkt de eerste stap, dus Apple hoopt een breed publiek aan te spreken door de content gratis toegankelijk te maken.

Omdat de content voor iedereen gratis beschikbaar is, zou Apple zich richten op ‘high quality’-producties die vrij zijn van seks of geweld. Maar zoals CNBC al terecht stelt, lijkt het uitdagend om brave series te maken die een grote aantrekkingskracht hebben. Eerder meldde The Wall Street Journal dat Apple werkt aan zo’n 24 originele shows.

Ook in Nederland?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Of de streamingdienst ook in Nederland verschijnt, is nog maar de vraag. Bij nieuwe diensten is het helaas vaak het geval dat ze (in beginsel) alleen in de Verenigde Staten beschikbaar zijn. We noemen een Apple Pay, we noemen een Apple News.

In ieder geval lijkt Apple de toekomstige streamingdienst zeer serieus te nemen. Apple heeft al bekende namen uit de video-industrie weten te strikken, waaronder Steven Spielberg , Oprah Winfrey, Jamie Erlicht en Zack van Amburg. De laatste twee waren betrokken bij het zeer populaire Breaking Bad en Better Call Saul.