Terug naar 'Apple wil Netflix-concurrent helemaal gratis aanbieden'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple wil Netflix-concurrent helemaal gratis aanbieden'

Door Koen van Ekeren11 oktober 2018 10:272 min. leestijd0

Apple laat er nog steeds niets over los, maar alles wijst erop dat het bedrijf in het geheim werkt aan een concurrent voor Netflix. In een streamingdienst zou Apple allerlei exclusieve content willen aanbieden, zoals eigen Apple tv-series, films en tv-shows. En voor wie een iOS- of tvOS-apparaat bezit, is dit allemaal gratis te bekijken.

Apple TV

Apple tv-series

Dat melden bronnen aan CNBC. Voor gebruikers van de iPhone, iPad en Apple TV is de tv-dienst te vinden in de bestaande TV-app, die nog niet beschikbaar is in Nederland. Die vernieuwde TV-app zou Apple al begin 2019 lanceren. Naast content van Apple bevat de app ook abonnementskanalen zoals HBO en Starz, waarop je je kunt abonneren.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat de Netflix-achtige streamingdienst ook gratis blijft. Dit jaar zou Apple immers al meer dan 1 miljard dollar hebben gespendeerd aan de eigen tv-dienst. Het geven van ruchtbaarheid lijkt de eerste stap, dus Apple hoopt een breed publiek aan te spreken door de content gratis toegankelijk te maken.

Omdat de content voor iedereen gratis beschikbaar is, zou Apple zich richten op ‘high quality’-producties die vrij zijn van seks of geweld. Maar zoals CNBC al terecht stelt, lijkt het uitdagend om brave series te maken die een grote aantrekkingskracht hebben. Eerder meldde The Wall Street Journal dat Apple werkt aan zo’n 24 originele shows.

Ook in Nederland?

Of de streamingdienst ook in Nederland verschijnt, is nog maar de vraag. Bij nieuwe diensten is het helaas vaak het geval dat ze (in beginsel) alleen in de Verenigde Staten beschikbaar zijn. We noemen een Apple Pay, we noemen een Apple News.

In ieder geval lijkt Apple de toekomstige streamingdienst zeer serieus te nemen. Apple heeft al bekende namen uit de video-industrie weten te strikken, waaronder Steven Spielberg , Oprah Winfrey, Jamie Erlicht en Zack van Amburg. De laatste twee waren betrokken bij het zeer populaire Breaking Bad en Better Call Saul.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Praat mee!

avatar