Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Zó snel is de iPhone 5s met iOS 12! (video)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iphone 5s spacegrijs


Lees verder na de advertentie

Apple liet ons afgelopen maandag tijdens de WWDC-keynote een sneakpreview zien van iOS 12. Er zijn best wat nieuwe functies, maar de nadruk ligt dit jaar toch echt op kwaliteit, stabiliteit en snelheid. iOS 11 vorig jaar had geen beste reputatie, met allerlei bugs en als klap op de vuurpijl #BatteryGate. Dit jaar volgt dus een charme-offensief.

iPhone 5s

iPhone 5s uit 2013

iOS 12 voelt een beetje als een herkansing. Alle iPhones en iPads die geschikt waren voor iOS 11, kun je in september updaten naar iOS 12. Daar wordt de levensduur van je iPhone toch mooi met een jaartje mee verlengd. Zelfs als je een inmiddels antieke iPhone 5s hebt, uit 2013. De iPhone 5s is hiermee het oudste toestel dat nog ondersteund wordt. Ook de iPad Air uit dat jaar kan nog even mee.

iOS 12 veel sneller


kooptip

iOS 12

Na een update wordt er altijd volop geklaagd door gebruikers omdat hun toestel er langzamer door lijkt te worden. Maar voor dit jaar belooft Apple met iOS 12 juist meer snelheid. Ze noemen daarbij heel concrete getallen. De camera open swipen vanaf het vergrendelscherm gaat 70 procent sneller. Het toetsenbord verschijnt 50 procent sneller en reageert bovendien vlugger op je aanrakingen. Apps openen tot twee keer sneller.

iOS 12 iPhone 5s speedtest

Op dit moment wordt er door ontwikkelaars getest met de eerste bèta van iOS 12. En het lijkt er inderdaad op dat Apple de daad bij het woord voegt. De eerste testers merken op dat hun toestel inderdaad sneller lijkt te zijn.

Om te zien wat voor invloed het nieuwe besturingssysteem nu echt heeft op de snelheid, legde iAppleBytes een iPhone 5s met de eerste iOS 12-bèta naast een iPhone met de meest recente versie van het besturingssysteem, iOS 11.4. De resultaten zijn veelbelovend – bekijk de video onderaan in dit bericht. En dat terwijl dit nog maar de eerste bèta is: gedurende de hele zomer wordt er nog flink gesleuteld aan iOS 12 en het kan dus alleen nog maar beter worden!