Terug naar Zó snel is de iPhone 5s met iOS 12! (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zó snel is de iPhone 5s met iOS 12! (video)

Door Laura Grootaarts6 juni 2018 12:382 min. leestijd0

Apple liet ons afgelopen maandag tijdens de WWDC-keynote een sneakpreview zien van iOS 12. Er zijn best wat nieuwe functies, maar de nadruk ligt dit jaar toch echt op kwaliteit, stabiliteit en snelheid. iOS 11 vorig jaar had geen beste reputatie, met allerlei bugs en als klap op de vuurpijl #BatteryGate. Dit jaar volgt dus een charme-offensief.

iPhone 5s

iPhone 5s uit 2013

iOS 12 voelt een beetje als een herkansing. Alle iPhones en iPads die geschikt waren voor iOS 11, kun je in september updaten naar iOS 12. Daar wordt de levensduur van je iPhone toch mooi met een jaartje mee verlengd. Zelfs als je een inmiddels antieke iPhone 5s hebt, uit 2013. De iPhone 5s is hiermee het oudste toestel dat nog ondersteund wordt. Ook de iPad Air uit dat jaar kan nog even mee.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Meer weten over iPhone 5s?
Bekijk dit dossier

iOS 12 veel sneller

iOS 12

Na een update wordt er altijd volop geklaagd door gebruikers omdat hun toestel er langzamer door lijkt te worden. Maar voor dit jaar belooft Apple met iOS 12 juist meer snelheid. Ze noemen daarbij heel concrete getallen. De camera open swipen vanaf het vergrendelscherm gaat 70 procent sneller. Het toetsenbord verschijnt 50 procent sneller en reageert bovendien vlugger op je aanrakingen. Apps openen tot twee keer sneller.

Meer weten over iOS 12?
Bekijk dit dossier

iOS 12 iPhone 5s speedtest

Op dit moment wordt er door ontwikkelaars getest met de eerste bèta van iOS 12. En het lijkt er inderdaad op dat Apple de daad bij het woord voegt. De eerste testers merken op dat hun toestel inderdaad sneller lijkt te zijn.

Om te zien wat voor invloed het nieuwe besturingssysteem nu echt heeft op de snelheid, legde iAppleBytes een iPhone 5s met de eerste iOS 12-bèta naast een iPhone met de meest recente versie van het besturingssysteem, iOS 11.4. De resultaten zijn veelbelovend – bekijk de video onderaan in dit bericht. En dat terwijl dit nog maar de eerste bèta is: gedurende de hele zomer wordt er nog flink gesleuteld aan iOS 12 en het kan dus alleen nog maar beter worden!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar