Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Deze 70 nieuwe emoji’s komen naar je iPhone en iPad

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
emoji rood haar


Lees verder na de advertentie

Nog even, en er bestaat voor iedereen wel een emoji waarmee iemand zich kan identificeren. Aan iOS 12.1 voegt Apple liefst 70 nieuwe emoji toe, waaronder lachebekjes met rood haar, kale mensen, een kangoeroe en superhelden.

iOS 12.1 nieuwe emoji

Op dit moment heb je in iOS de keuze uit duizenden emoji’s. De meeste emoji’s bestaan uit meerdere varianten, zoals mannelijke en vrouwelijke emoji’s en plaatjes’s met verschillende huidtinten. Daar voegt Apple nieuwe personages aan toe die rood, grijs en krullend haar hebben. Ook krijgen kale mensen een eigen emoticon.

Ook aan de koukleum is gedacht: Apple vult de collectie aan met een bevriezend gezicht. Verder komt er een plaatje met een erg aandoenlijk sip gezicht en krijgen de helden van deze wereld een eigen emoji.


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Het dierenrijk is uitgebreid met onder meer een kangoeroe, lama, mug, wasbeer, pauw en mug. Sportliefhebbers zullen blij zijn met de toevoeging van nieuwe sporten, zoals softbal, frisbee en lacrosse. Ook komen er smakelijke voedingsmiddelen bij, waaronder mango, een bagel en een cupcake.

iOS 12.1

De nieuwe emoji’s zijn al beschikbaar in de bètaversie van iOS 12.1. Deze software-versie is naar verwachting eind oktober voor iedereen te downloaden. Dan kan iedereen los met de 70 nieuwe plaatjes, die naast de iPhone straks ook beschikbaar zijn voor de iPad, Mac en Apple Watch.

Bij het maken van emoji’s werkt Apple samen met het Unicode Consortium, een organisatie die de standaard voor emoji’s bepaalt. Eerder maakte Apple zich sterk voor emoji’s die mensen met een beperking moeten vertegenwoordigen. Het gaat om plaatjes met geleidehonden, hoortoestellen, roltoestellen en een armprothese. Wanneer Unicode ze goedkeurt, worden ze onderdeel van Emoji 12.0. Deze versie verschijnt begin 2019.

Bekijk een deel van de nieuwe collectie hieronder:iOS 12.1 nieuwe emoji's iOS 12.1 nieuwe emoji's iOS 12.1 nieuwe emoji's iOS 12.1 nieuwe emoji's iOS 12.1 nieuwe emoji's iOS 12.1 nieuwe emoji's

nieuwe emoji 2019