Terug naar Deze 70 nieuwe emoji’s komen naar je iPhone en iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze 70 nieuwe emoji’s komen naar je iPhone en iPad

Door Koen van Ekeren3 oktober 2018 09:312 min. leestijd2

Nog even, en er bestaat voor iedereen wel een emoji waarmee iemand zich kan identificeren. Aan iOS 12.1 voegt Apple liefst 70 nieuwe emoji toe, waaronder lachebekjes met rood haar, kale mensen, een kangoeroe en superhelden.

emoji rood haar

iOS 12.1 nieuwe emoji

Op dit moment heb je in iOS de keuze uit duizenden emoji’s. De meeste emoji’s bestaan uit meerdere varianten, zoals mannelijke en vrouwelijke emoji’s en plaatjes’s met verschillende huidtinten. Daar voegt Apple nieuwe personages aan toe die rood, grijs en krullend haar hebben. Ook krijgen kale mensen een eigen emoticon.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Ook aan de koukleum is gedacht: Apple vult de collectie aan met een bevriezend gezicht. Verder komt er een plaatje met een erg aandoenlijk sip gezicht en krijgen de helden van deze wereld een eigen emoji.

Het dierenrijk is uitgebreid met onder meer een kangoeroe, lama, mug, wasbeer, pauw en mug. Sportliefhebbers zullen blij zijn met de toevoeging van nieuwe sporten, zoals softbal, frisbee en lacrosse. Ook komen er smakelijke voedingsmiddelen bij, waaronder mango, een bagel en een cupcake.

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12

iOS 12.1

De nieuwe emoji’s zijn al beschikbaar in de bètaversie van iOS 12.1. Deze software-versie is naar verwachting eind oktober voor iedereen te downloaden. Dan kan iedereen los met de 70 nieuwe plaatjes, die naast de iPhone straks ook beschikbaar zijn voor de iPad, Mac en Apple Watch.

Bij het maken van emoji’s werkt Apple samen met het Unicode Consortium, een organisatie die de standaard voor emoji’s bepaalt. Eerder maakte Apple zich sterk voor emoji’s die mensen met een beperking moeten vertegenwoordigen. Het gaat om plaatjes met geleidehonden, hoortoestellen, roltoestellen en een armprothese. Wanneer Unicode ze goedkeurt, worden ze onderdeel van Emoji 12.0. Deze versie verschijnt begin 2019.

Bekijk een deel van de nieuwe collectie hieronder:iOS 12.1 nieuwe emoji'siOS 12.1 nieuwe emoji'siOS 12.1 nieuwe emoji'siOS 12.1 nieuwe emoji'siOS 12.1 nieuwe emoji'siOS 12.1 nieuwe emoji's

nieuwe emoji 2019

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Eva
Lezer
Eva

We missen een korfbal Emoji!!!