Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple heeft vijf grote updates uitgebracht: dit zijn ze

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple vijf updates

Deze week zijn er niet één, niet twee, maar wel vijf grote updates voor je Apple-apparaten verschenen. Wat voor updates zijn het en welke nieuwe functies brengen ze met zich mee?

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht zodra de onderstaande updates uit zijn? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en je ontvangt wekelijks het laatste Apple-nieuws.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Vijf Apple-updates

Apple heeft de laatste tijd hard gewerkt aan de volgende grote updates voor hun besturingssystemen. Zo werden we de afgelopen weken overladen met bèta’s, oftewel testversies waarmee ontwikkelaars en vrijwilligers de software mogen proberen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Dat is maandagavond ten einde gekomen, want Apple heeft die avond maar liefst vijf updates uitgebracht. Maar welke software-updates zijn het, en wat is er nieuw? Hieronder hebben we het op een rij gezet.

1. iOS 17.2

iOS 17.2 RC

iOS 17.2 is een grotere update voor je iPhone dan je denkt. Zo maakt de app ‘Dagboek‘ eindelijk zijn debuut, waarmee je voortaan dagelijks op je dag kunt reflecteren. Ook zijn er nieuwe widgets bij – specifiek voor de apps Weer en Klok – en zijn er heel wat nieuwe features voor Apple Music. Daarnaast film je nu in 3D met de Camera-app (op de iPhone 15 Pro), en kun je eindelijk het geluid van standaardmeldingen aanpassen.

Benieuwd wat er nog meer op je staat te wachten met deze update? In ons overzicht met nieuwe functies in iOS 17.2 ontdek je er alles over.

2. iPadOS 10.2

Drie nieuwe iPads 2023

Zeg je nieuwe iPhone-update, dan zeg je ook nieuwe iPad-update. De twee besturingssystemen hebben namelijk veel van elkaar weg – voorheen kregen beide toestellen zelfs steeds dezelfde updates. iPadOS 17.2 lijkt dan ook erg op iOS 17.2: bijna alle nieuwe iPhone-functies komen ook naar Apple’s tablet. Toch zul je er een paar moeten missen, waaronder de Dagboek-app.

3. watchOS 10.2

watchOS 10.2 beta 3

Ook de Apple Watch wordt in het zonnetje gezet, met de release van watchOS 10.2. Verwacht geen grote nieuwe functies à la iOS 17.2, maar vooral kleine verbeteringen die het gebruiksgemak naar een hoger niveau tillen. Zo kun je je gegevens in de Gezondheid-app beheren met Siri, en kom je in de buurt van je HomePod, dan zie je direct welke muziek wordt afgespeeld.

Maar waar wij écht blij van worden: watchOS 10.2 fixt onze grootste Apple Watch ergernis!

4. macOS Sonoma 14.2

macOs sonoma widgets

De Mac mag uiteraard ook niet ontbreken. macOS Sonoma 14.2 bevat veel nieuwe functies, met als hoogtepunt: de mogelijkheid om formulieren in pdf-bestanden sneller in te vullen. Ook leuk: er zijn wat nieuwe Weer-widgets, in de Klok-app kun je meerdere timers tegelijk activeren, en met een pijltje in de Berichten-app navigeer je snel naar het eerste ongelezen bericht in een chat. Ook de vernieuwingen van muziekdienst Apple Music komen naar je Mac.

5. tvOS 17.2

Apple TV 4K 2022

Last but not least: tvOS 17.2! In sommige apps is er een nieuwe zijbalk. Druk je kort op de Siri-knop van je afstandsbediening, dan wordt Apple’s stemassistent niet langer geactiveerd. In plaats daarvan komt er een zoekbalk voor de dag waarmee je films en andere media kunt zoeken. Wil je Siri wel raadplegen, dan moet je de knop wat langer inhouden.