Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

watchOS 10.2 fixt grootste ergernis van de Apple Watch

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
watchOS 10.2 beta 3

Er is weer een nieuwe bèta voor de volgende watchOS-update, en daardoor kunnen Apple Watch-gebruikers nu weer rustig ademhalen. watchOS 10.2 bèta 3 lost namelijk de grootste ergernis van het horloge op!

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over watchOS 10? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

watchOS 10

watchOS 10 is de grote Apple Watch-update van 2023. Na het installeren krijgt je slimme horloge er heel wat nieuwe functies bij, waaronder widgets, de Slimme stapel en de populaire Snoopy-wijzerplaat. En de update maakt je Apple Watch net weer wat veiliger.

kooptip

De grootste verandering betreft een nieuwe interface, en daar ging Apple enigszins de mist in. Het is hierdoor namelijk niet meer mogelijk om van wijzerplaat te wisselen door simpelweg naar links of rechts te vegen. In plaats daarvan moet je eerst het scherm vasthouden – daarna kun je pas swipen. En dat omslachtige stapje extra zorgt voor veel frustratie.

Veel gebruikers proberen uit gewoonte meteen te swipen, om zich vervolgens met een zucht te herinneren dat dit nu net wat anders werkt. Plus lang niet iedereen weet dat er überhaupt een nieuwe methode is om van wijzerplaat te wisselen – op onze website werden er veel vragen over gesteld. Maar we snappen überhaupt niet waarom Apple de functie heeft gesloopt. Want waarom zou je dit doen als iedereen zo tevreden is met het swipen? En als het de interface van watchOS 10 niet in de weg staat?

watchOS 10.2 bèta 3

Apple heeft nu eindelijk het licht gezien, zo onthult watchOS 10.2 bèta 3. In deze nieuwe testversie, die eerder deze week verscheen, is het wél weer mogelijk om van wijzerplaat te wisselen door te swipen. Apple heeft onze gebeden duidelijk verhoord, en er ging op onze redactie dan ook een zucht van opluchting toen we dit lazen.

De functie is echter niet standaard geactiveerd, zo meldt Twitter/X-gebruiker Aaron. Dit moet je eenmalig zelf doen, via de instellingen van je Apple Watch. Hiervoor navigeer je naar ‘Instellingen>Klok’ en activeer je de betreffende schakelaar. Daarna is het weer swipen als vanouds!

Wil je op de hoogte blijven van grote nieuwe Apple-updates? En veel trucjes leren voor je iPhone, Watch en Mac? Neem dan nu een voordelig abonnement op iCreate.

najaarsactie