Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Deze nieuwe Apple-app ga je iedere dag gebruiken

Auteur: Annemiek Lourensen
2 reacties
iOS 17.2 nieuwe app

De eerste bèta van iOS 17.2 is uit, en hierin zit een nieuwe Apple-app waar we lang op hebben gewacht. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.2: nieuwe app

Daar hebben we lang op gewacht: de nieuwe Dagboek-app. Deze werd afgelopen juni al aangekondigd, tijdens de jaarlijkse WWDC. Apple onthulde hem toen als feature van iOS 17. Maar het werd toen meteen duidelijk dat de app niet in de eerste versie van deze update zou zitten, want Apple vertelde dat Dagboek pas ‘later dit jaar beschikbaar’ zou zijn.

kooptip

De Dagboek-app was ook in iOS 17.1 nergens te bekennen, maar in iOS 17.2 bèta 1 is hij wél opgedoken. Deze testversie verscheen vannacht, en heb je ‘m geïnstalleerd, dan kun je de app meteen uitpluizen. Voor een officiële release van iOS 17.2 heb je nog even geduld nodig – iOS 17.1 is pas net uit. Maar als we Apple mogen geloven, dan kun je nog voor het eind van het jaar updaten.

Dagboek-app

iOS 17.2 nieuwe app

Apple omschrijft Dagboek als ‘een nieuwe iPhone-app waarmee je door je gedachten op te schrijven kunt bijhouden waar je dankbaar voor bent en hierop kunt reflecteren.’ Het doel van de app is dus hetzelfde als dat van een ‘gewoon’ dagboek. Maar je hebt wel veel meer opties ter beschikking: je kunt niet alleen teksten schrijven, maar ook foto’s, muziek, audio-opnames en meer multimedia toevoegen.

De app geeft ook persoonlijke suggesties op basis van je activiteit. Log bijvoorbeeld wat je gister hebt gedaan en je iPhone stelt allerlei foto’s, locaties, muziek, workouts en andere informatie voor die op deze dag een rol hebben gespeeld.

Maar er zijn nog nog veel meer functies die je helpen bij het bijhouden van een dagboek. Zo kun je pagina’s bookmarken en filteren, suggesties opslaan voor later en snel tussen je opgeslagen ‘pagina’s’ zoeken. En wil je echt een gewoonte van je dagboek maken, dan kun je een planning maken, of activeren dat je een melding ontvangt zodra er een suggestie voor je klaar staat.

Privacy

Maak je overigens geen zorgen over je privacy. De suggesties worden gedaan aan de hand van machine learning – er is echt niemand die toegang heeft tot je persoonlijke informatie. Bovendien is Dagboek uitgerust met end-to-end-encryptie. En je kunt ervoor kiezen om de app te vergrendelen door Face ID of Touch ID in te stellen – het is net alsof je een echt slot aan de app hangt. Dit alles maakt Dagboek perfect om je diepste geheimen in te dumpen.