Terug naar tvOS
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

tvOS

Door Ward Edema5 september 2023 10:042 min. leestijd

tvOS is het besturingssysteem van de Apple TV HD en Apple TV 4K. Wat is de nieuwste versie? Welke functies komen er dit jaar bij? Wij zetten het op een rij in ons tvOS-dossier.

tvOS

tvOS: besturingssysteem voor je Apple TV

Iedere Apple TV die sinds 2015 is geïntroduceerd, draait op tvOS. Dit besturingssysteem is gebaseerd op iOS, maar is helemaal geoptimaliseerd voor het grote scherm van je televisie en navigatie met een afstandsbediening.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Bijzonder aan tvOS, ten opzichte van bijvoorbeeld Google TV, is dat je er volwaardige apps uit de App Store op draait. Door de snelle chip in de Apple TV draaien de apps zo soepel als je gewend bent van je iPhone en iPad. Bovendien worden de apps regelmatig bijgewerkt, en zit je dus niet na een tijdje met een verouderde Netflix-app, zoals bij veel smart-tv’s.

(Heel) veel functies

In tvOS vind je allerlei apps van iOS. Denk aan Foto’s, Muziek, TV, de App Store, en de iTunes Store. Ook veel functies zijn overgewaaid van iOS en macOS, zoals multitasking, het bedieningspaneel, een thuisscherm met apps, screensavers, en ondersteuning voor Bluetooth-audio en AirPlay.

Apple TV 4K 2022

Ook werkt tvOS perfect samen met je iPhone. Je kunt bijvoorbeeld je iPhone als afstandsbediening gebruiken, maar ook als toetsenbord voor wanneer je tekst moet invoeren. En via AirPlay deel je het beeld van je iPhone op je Apple TV.

De update van 2023: tvOS 17

Midden september komt tvOS 17 uit. In deze update krijgt het besturingssysteem er weer wat handige functies bij. Zo wordt het mogelijk om te bellen met FaceTime, waarbij je iPhone als camera dient. Daarnaast komt de Activiteit-app naar de Apple TV. Ook fijn: het bedieningspaneel van de iPhone, iPad en Mac verschijnt voor het eerst op tvOS. Hiermee verander je snel instellingen waar je vaak bij moet, zoals AirPlay en Bluetooth.

tvOS 17 komt op maandag 18 september uit, tegelijk met vijf andere grote updates. De update is gratis te downloaden voor álle Apple TV-modellen met tvOS. Oftewel: de Apple TV HD – vroeger bekend als Apple TV (4e generatie) – en alle generaties van de Apple TV 4K.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Volgend dossier
iOS 17 bèta
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden