Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze nieuwe functies komen dit jaar naar Apple Music

Auteur: Annemiek Lourensen
2 reacties
iOS 17 Apple Music nieuwe functies


Lees verder na de advertentie

In Apple Music vind je altijd iets om naar te luisteren, maar met iOS 17 krijgt Apple’s muziekdienst er heel wat nieuwe functies bij.

iOS 17: Apple Music nieuwe functies

Tijdens de WWDC-keynote had Apple genoeg te onthullen over iOS 17, inclusief wat nieuwe functies voor Apple Music. Sommige zijn meteen beschikbaar zodra de update dit najaar verschijnt, op andere zul je nog wat langer moeten wachten. We hebben de leukste op een rij gezet.

Crossfade

Met ‘Crossfade’ lopen nummers vloeiend in elkaar over. Het begin van het volgende nummer komt namelijk al op gang wanneer het eerste nummer zijn einde nadert. Daardoor ontstaat een subtiele overgang, en speelt Apple Music dus constant muziek af. Het is een functie waar Apple Music-gebruikers al lang op wachten, gezien concurrent Spotify er al enige tijd mee pronkt.

Gemeenschappelijke playlists


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple Music nieuwe functies

Het stond al even op ons wensenlijstje: Gemeenschappelijke playlists. Hiermee kun je samen met vrienden en familie eigen afspeellijsten samenstellen. Hoe dit werkt, houdt Apple helaas nog geheim. Waarschijnlijk omdat de functie niet meteen beschikbaar zal zijn met de release van iOS 17, want in een persbericht staat dat je de Gemeenschappelijke playlists pas later dit jaar kunt maken. Nou ja, alles beter dan 2024.

Toch kunnen we al wat afleiden aan de hand van een officiële schermafbeelding. Zo zien we hier dat er vier mensen samenwerken aan één enkele afspeellijst, en bij elk nummer staat wie hem heeft toegevoegd. Ook is er een knop om mensen aan de playlist toe te voegen of ervan te verwijderen. Het is zelfs mogelijk om te reageren op je lievelingsnummers, al weten we niet goed wat dit inhoudt.

CarPlay

Apple Music luister je ook via CarPlay, maar met iOS 17 krijgt dit ook ondersteuning voor SharePlay. Daardoor kunnen al je passagiers voortaan de muziek bedienen. Ga je bijvoorbeeld met de auto op vakantie naar Zuid-Frankrijk, dan kan de rest van je gezin ook een bepaald nummer afspelen, pauzeren of overslaan.

Nieuw uiterlijk

Apple Music nieuwe functies

Met iOS 16 kreeg Apple Music hier en daar een andere uitstraling, en met iOS 17 is het weer zover. Want als een album ondersteuning heeft voor animaties, vullen die straks het volledige scherm. Daardoor vloeien de bewegende beelden mooi over in de bedieningsknoppen van Apple Music. Ook de minispeler krijgt een iets ander uiterlijk: die zweeft straks boven de rest van de app, met dank aan een subtiele schaduw.

Van iPhone naar Apple TV

Je iPhone combineer je straks ook met de Apple TV voor karaoke-functie Apple Music Sing. Werp je camera op jezelf, zing je favoriete nummer en kijk je optreden terug met wat kekke filters. Oké, technisch gezien is dit een functie voor tvOS 17 en niet iOS 17, maar je hebt er wel je iPhone voor nodig.

Alles over Apple Music

Op de nieuwe functies in iOS 17 moet je nog even wachten, maar er is nog veel meer te ontdekken in Apple Music. Zo kun je nu al aan de slag met het volgende:

Wil je ook wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Waaronder over Apple Music? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!