Terug naar Deze nieuwe producten gaat Apple deze week (vermoedelijk) onthullen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze nieuwe producten gaat Apple deze week (vermoedelijk) onthullen

Door Annemiek Lourensen17 januari 2023 11:505 min. leestijd0

Verrassing: volgens allerlei bekende tech-leakers onthult Apple deze week – in januari 2023 – al een aantal nieuwe producten. Misschien zelfs vandaag! Welke producten gaan we deze week zien? Wij hebben onze verwachtingen op een rij gezet.

Apple januari 2023

Apple: nieuwe producten in januari 2023?

Gisteravond werd de tech-wereld ineens wakker geschud. Met dank aan Apple-leaker Jon Prosser: hij plaatste een tweet dat iedereen morgen de newsroom van Apple in de gaten moet houden. Dit bericht werd vrijwel direct daarna bevestigd door meerdere bekende namen in de Apple-wereld, waaronder de doorgaans betrouwbare Mark Gurman.

Waarom we zo moeten opletten? Volgens al deze berichten gaat Apple deze week nog wat nieuwe producten uitbrengen. En als we Prosser moeten geloven, gebeurt dat vandaag al. Helaas niet via een uitgebreid evenement, want dat was dan al eerder aangekondigd. Nee, de producten die deze week worden onthuld, krijgen we te zien via een persbericht.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Normaal gesproken is het haast onmogelijk dat Apple in januari met nieuwe producten komt, maar niet in 2023. Dit belooft namelijk hét jaar van Apple’s eerste AR/VR-headset te worden: de Apple Reality. Dus om de rest van de wereld op de hoogte te brengen van dit nieuwe product, zal Apple hier de komende maanden de nadruk op leggen.

Kortom: om de Apple Reality genoeg ruimte te geven, staan de gebruikelijke hardware-updates dit jaar wat minder in de spotlights. Vandaar dat sommige producten nu via een persbericht worden aangekondigd, en doet Apple dit in januari 2023, dan is dit meteen achter de rug. Welke producten we daarom deze week al verwachten? Je leest het hier.

14-inch en 16-inch MacBook Pro 2023

MacBook Pro 2023

We wachten al enige tijd op de snelste Apple-laptops ooit: de nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro 2023. Naar verluidt krijgen deze hetzelfde design als de MacBook Pro 2021, maar de nadruk ligt op hardware-verbeteringen. Met als hoogtepunt: de nieuwe M2 Pro- en M2 Max-chips. De huidige versies hebben namelijk nog een M1 Pro en M1 Max-chip, maar inmiddels is de M2-chip al uit.

We weten het 100% zeker: deze Macs worden deze week aangekondigd. Ze zijn namelijk al gespot in een Canadese database. Daar staat een Mac geregistreerd met het modelnummer A2779, maar er is momenteel geen enkele Mac die hieraan kan worden gekoppeld. Zelfs Apple-leaker Mark Gurman is overtuigd dat dit de nieuwe Macs zijn.

Mac mini 2023

Apple januari 2023 Mac mini

Wil je toch liever een kleine Mac? Neem dan de Mac mini – maar wacht nog even! Het duurdere model krijgt namelijk elk moment een update, inclusief de supersnelle M1 Pro- en M1 Max-chip. Verder verwachten we dat hij standaard meer opslag (512 GB) en meer geheugen (16 GB) krijgt. Mogelijk blijft het design hetzelfde, al zijn er ook geruchten over een ontwerp met een glazen bovenkant en externe voeding.

Het is al lang geleden sinds er een nieuwe versie van de Mac mini is verschenen – eind 2020 was de laatste keer. Inmiddels is het zelfs een van de oudste Macs in Apple’s assortiment en is het zelfs een van de enige Apple-producten die nog een Intel-chip heeft. Daarom verwachten wij een Mac mini 2023 release eerder vroeger dan later. Een release in januari 2023 lijkt daarom hét moment: Apple, luister je mee?

AirPods Max 2

AirPods Max 2

In 2020 bracht Apple hun eerste over-ear koptelefoon uit: de AirPods Max. Deze verbindt draadloos met al je Apple-apparaten, heeft ruisonderdrukking en ondersteuning voor ruimtelijke audio. Maar hij mist nog allerlei functies die de AirPods Pro 2 wel heeft: een H2-chip, evenals verbeterde geluidskwaliteit en ruisonderdrukking. Een update is dus hoognodig en hopelijk krijgt hij dan ook ondersteuning voor Bluetooth 5.3 en lossless audio.

Naast de mogelijkheid voor nieuwe kleurtjes blijft het nog stil rondom de AirPods Max 2 – al vangen wij wat verdachte signalen op. Bij de (online) Apple Store zien we namelijk dat de voorraad van de AirPods Max flink is gekrompen, en zelfs externe aanbieders kunnen de koptelefoon nog amper leveren. Schaarste als dit is meestal een teken dat Apple met een hardware-update komt, dus deze week hopen wij meer te weten.

Apple Classical

Wanneer Apple Classical

Van hardware naar compleet nieuwe software: heb je al van Apple Classical gehoord? Dit wordt een nieuwe muziekdienst, speciaal voor klassieke muziek. Apple heeft het hier al over sinds augustus 2021, na de overname van de Nederlandse-Amerikaanse dienst Primephonic. In deze app is het namelijk gemakkelijk om naar verschillende uitvoeringen van klassieke muziekstukken te zoeken, wat in Apple Music lastig is.

Apple beloofde om deze muziekdienst in 2022 uit te brengen, maar toch zagen we dat jaar geen release. Veel blijft zelfs nog onduidelijk: krijgt deze muziekdienst een losse app of wordt het geïntegreerd in Apple Music? Het is allemaal een groot mysterie, maar feit blijft: de dienst komt. Vorig jaar werden namelijk verschillende codes gespot die naar de naam ‘Apple Classical’ verwijzen.

Vindt de release deze week nog plaats, dan zit Apple ook niet héél ver af van een 2022 release. En komt de AirPods Max ook uit? Dan kunnen audiofans hun geluk niet op.

Nieuwe Apple-producten januari 2023?

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom deze nieuwe Apple-producten? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar