Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Music richt zich op klassieke muziek met nieuwe app

Auteur: Maurice Snijders
1 reacties
klassieke muziek iphone


Lees verder na de advertentie

Apple heeft  Primephonic overgenomen, een streamingdienst speciaal voor klassieke muziek. In een persbericht geeft Apple aan dat de dienst op 7 september offline gaat en volgend jaar wordt vervangen door een Apple muziek-app voor je iPhone, die volledig gericht is op klassieke muziek.

klassieke muziek iphone

Primephonic: klassieke muziek streamen

Het Nederlands-Amerikaanse Primephonic is onder meer gevestigd in Amsterdam en ontstond zo’n drie jaar geleden. De streamingdienst staat bekend om de uitstekende luisterervaring en een geoptimaliseerde zoekfunctie voor klassieke muziek op je iPhone. De dienst biedt daarnaast aanbevelingen van experts en gedetailleerde informatie over de opnames. Het bedrijf geeft op zijn website aan dat de overname een logische stap is voor de volgende fase van hun missie om wereldwijd meer luisteraars te bereiken. ‘We hebben nu de mogelijkheid om samen met Apple de allerbeste ervaring te bieden aan miljoenen luisteraars. We kunnen zo een nieuwe generatie muzikanten verbinden met de volgende generatie luisteraars.’

Klassieke muziek iPhone

Apple Music krijgt op korte termijn een aantal nieuwe functies. Met name de zoekcapaciteiten met betrekking tot klassieke muziek worden beter. Daardoor wordt het een stuk makkelijker om naar klassieke muziekstukken te zoeken aan de hand van componist of repertoire. De toekomstige Apple muziek-app zal de interface van Primephonic gaan gebruiken en krijgt daarnaast nog een aantal nieuwe functies. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe app precies zal verschijnen. Huidige leden van Primephonic  krijgen in de tussentijd in elk geval zes maanden lang gratis toegang tot Apple Music.

Apple Music


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Streamingdienst Apple Music bestaat sinds 2015 en wordt gezien als de tegenhanger van Spotify. De bibliotheek van Apple Music bevat inmiddels miljoenen nummers en afgelopen juni heeft Apple ruimtelijke audio met ondersteuning voor Dolby Atmos geïntroduceerd. Meer dan 75 miljoen nummers zijn daardoor zonder meerprijs te beluisteren zonder kwaliteitsverlies, oftewel in Lossless Audio. Dat is dezelfde geluidskwaliteit die oorspronkelijk door de artiesten in de studio is opgenomen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Apple Newsroom