Terug naar Waarom je nu géén AirPods Max moet kopen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waarom je nu géén AirPods Max moet kopen

Door Ward Edema13 januari 2023 09:513 min. leestijd0

De AirPods Max zijn misschien wel gewilder dan ooit – maar je moet ze nu juist níét kopen. Dit is waarom, en hoe lang je moet wachten.

AirPods Max kopen

AirPods Max

De AirPods Max is Apple’s eerste over-ear koptelefoon. Hij verbindt net als de normale AirPods draadloos met je Apple-apparaten, en wisselt automatisch met je mee van apparaat. Ook heeft hij ruisonderdrukking, zodat je ook in het OV in alle rust naar je muziek kunt luisteren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarnaast heeft hij ondersteuning voor Ruimtelijke Audio, waarmee je je muziek en films helemaal om je heen hoort alsof je een Dolby Surround-set met je meedraagt. Ook niet onbelangrijk: hij klinkt ook als een klok (lees hier over onze ervaringen met de AirPods Max).

Stijgende populariteit

Hoewel de AirPods Max in het begin de nodige kritiek kreeg wegens de hoge prijs, wordt de koptelefoon de laatste tijd steeds populairder. Je ziet hem vaker op straat, influencers op TikTok dragen hem in groten getale, en ook op Google is duidelijk te zien dat de interesse sinds vorig jaar hard toeneemt.

AirPods Max populariteit

En dat is ook niet zo gek: de adviesprijs van € 629 werd in de meeste winkels allang niet meer gehanteerd, en de gemiddelde prijs zat in plaats daarvan al rond de € 450. Dat is nog steeds heel wat, maar dan heb je wel de beste koptelefoon die Apple ooit heeft gemaakt – al is die prijs nu lang niet zo aantrekkelijk meer …

Hierom moet je géén AirPods Max kopen

Sinds oktober is de prijs van de AirPods Max steevast gestegen, en nu is hij bij bijna alle webshops ‘gewoon’ weer € 629 – of meer. Dit komt door een hard slinkende voorraad. De meeste webwinkels kunnen de AirPods Max niet meer leveren, en de winkels die dat wel doen, hebben vaak levertijden van drie tot vijf weken. Eentje ophalen in de winkel, zoals bij Amac of de Apple Store, is haast onmogelijk: de koptelefoon is simpelweg uitverkocht.

AirPods Max voorraad

Dit heeft waarschijnlijk een goede reden. Het lijkt er namelijk op dat Apple plannen heeft voor een nieuwe uitvoering van de AirPods Max, om hem weer op gelijke hoogte te brengen met de AirPods Pro 2. Dit betekent: een nieuwe H2-chip, slimmere en sterkere ruisonderdrukking, en verbeterde geluidskwaliteit. Ook krijgt de AirPods Max ondersteuning voor Bluetooth 5.3, wat de weg opent voor hogere kwaliteit (lossless) audio.

AirPods Max 2 érg dichtbij

Deze tweede generatie AirPods Max lijkt nu erg dichtbij. De slinkende voorraad van de huidige versie is namelijk meestal een teken van een snelle release van zijn opvolger – dit zagen we de afgelopen jaren al vaker gebeuren met de reguliere iPad en de MacBook Pro 2021.

Je kunt daarom maar beter de AirPods Max voorlopig even links laten liggen. De prijs is momenteel zo’n € 180 hoger dan in 2022, en de opvolger is om de hoek. Je kunt dus beter even geduld hebben – of voor de kleinere (en bijna net zo goed klinkende) AirPods Pro 2 gaan:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar