Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Waarom je nu géén AirPods Max moet kopen

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirPods Max kopen


Lees verder na de advertentie

De AirPods Max zijn misschien wel gewilder dan ooit – maar je moet ze nu juist níét kopen. Dit is waarom, en hoe lang je moet wachten.

AirPods Max

De AirPods Max is Apple’s eerste over-ear koptelefoon. Hij verbindt net als de normale AirPods draadloos met je Apple-apparaten, en wisselt automatisch met je mee van apparaat. Ook heeft hij ruisonderdrukking, zodat je ook in het OV in alle rust naar je muziek kunt luisteren.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Daarnaast heeft de AirPods Max ondersteuning voor Ruimtelijke Audio, waarmee je je muziek en films helemaal om je heen hoort alsof je een Dolby Surround-set met je meedraagt. Ook niet onbelangrijk: hij klinkt ook als een klok (lees hier over onze ervaringen met de AirPods Max).

Stijgende populariteit


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Hoewel de AirPods Max in het begin de nodige kritiek kreeg wegens de hoge prijs, werd de koptelefoon in de loop van 2022 steeds populairder. Je ziet hem vaker op straat, influencers op TikTok dragen hem in groten getale, en ook op Google is duidelijk te zien dat de interesse hard toeneemt.

AirPods Max populariteit

En dat is ook niet zo gek: de adviesprijs van € 629 werd in de meeste winkels allang niet meer gehanteerd, en de gemiddelde prijs zat in plaats daarvan al rond de € 450. Dat is nog steeds heel wat, maar dan heb je wel de beste koptelefoon die Apple ooit heeft gemaakt – al is die prijs nu lang niet zo aantrekkelijk meer …

Hierom moet je géén AirPods Max kopen

Sinds oktober 2022 is de prijs van de AirPods Max steevast gestegen, en nu is hij bij bijna alle webshops ‘gewoon’ weer € 629 – of meer. Hoe dit precies komt, is niet helemaal duidelijk. De voorraad leek eerst de oorzaak, maar inmiddels is Apple’s koptelefoon weer goed beschikbaar. Het zou kunnen dat Apple wat winkels op de vingers heeft getikt, of dat simpelweg de toegenomen vraag ervoor zorgt dat webshops hogere prijzen kunnen vragen. Hoe dan ook is de prijs nu dus niet heel aantrekkelijk meer.

Daarnaast lijkt het erop dat Apple plannen heeft voor een nieuwe uitvoering van de AirPods Max, om hem weer op gelijke hoogte te brengen met de AirPods Pro 2. En dat is nodig, want Apple heeft in juni drie nieuwe AirPods-functies aangekondigd voor de AirPods Pro 2 die de duurdere AirPods Max nu moet missen: Adaptieve audio, Gespreksdetectie en Gepersonaliseerd volume. De belangrijkste verbetering van de AirPods Max 2 wordt dan ook dezelfde H2-chip als in de AirPods Pro 2 om deze functies wél te ondersteunen. Ook krijgt de koptelefoon slimmere en sterkere ruisonderdrukking, en verbeterde geluidskwaliteit. Verder krijgt de AirPods Max 2 ondersteuning voor Bluetooth 5.3, wat de weg opent voor hogere kwaliteit (lossless) audio.

AirPods Max 2 érg dichtbij

Deze tweede generatie AirPods Max lijkt nu vrij dichtbij. De nieuwe functies die de Max moet missen komen in september of oktober met een software-update naar de AirPods Pro 2, dus het zal ons niks verbazen als rond dezelfde tijd de AirPods Max 2 wordt aangekondigd.

Je kunt daarom maar beter de AirPods Max voorlopig even links laten liggen. De prijs is momenteel zo’n € 180 hoger dan in 2022, en de opvolger is om de hoek. Je kunt dus beter even geduld hebben – of voor de kleinere, bijna net zo goed klinkende en meer up-to-date AirPods Pro 2 gaan:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!