Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Apple Classical release: app voor klassieke muziek dichterbij dan ooit?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Classical release


Lees verder na de advertentie

Het is al meer dan een half jaar geleden sinds het eerste bewijs dat Apple werkt aan een app voor klassieke muziek. Al die tijd is het stil gebleven. Tot nu: het lijkt erop dat de release van Apple Classical binnenkort écht plaatsvindt.

Apple Classical: release dichterbij dan ooit?

Apple Classical wordt een losse app voor klassieke muziek. Daardoor wordt het voor liefhebbers van dit genre voortaan gemakkelijker om verschillende uitvoeringen van muziekstukken te vinden, wat lastig is in Apple Music zelf. Hoewel de nieuwe app nooit officieel is aangekondigd, werd er in februari al een code voor gevonden in de Android-versie van Apple Music.

Daarna is het lang stil gebleven, maar twitteraar aaronp612 heeft vanacht ontdekt dat in Apple’s backend code nu ook een verwijzing naar de dienst ziet. In de onderstaande tweet zie je namelijk dat de term ‘apple.music.classical’ gebruikt wordt. Het lijkt er dus op dat Apple zich voorbereidt op de officiële lancering van de app.

De release van Apple Classical lijkt dus dichterbij dan ooit, maar een concrete datum ontbreekt nog altijd. Toch verwachten we de app dit jaar nog te zien: in 2021 beloofde Apple al dat er in 2022 een speciale app voor klassieke muziek zou komen. Dat wordt de komende negentig dagen onrustig wachten!

De kans dat de app in iOS 16.1 zit, is echter klein. In de bèta-versie van deze update zijn nog geen hints naar Apple Classical gevonden. Gebeurt dit wel, dan verschijnt de app waarschijnlijk volgende maand al. Er wordt in oktober namelijk ook een reeks nieuwe Apple-producten verwacht.

Primephonic

In augustus 2021 heeft Apple het Nederlands-Amerikaanse Primephonic overgenomen, een streamingdienst voor klassieke muziek. Ter compensatie kregen gebruikers van de app toen zes maanden gratis een abonnement op Apple Music. Die periode is ondertussen al lang voorbij, maar een vervanger schittert nog altijd door afwezigheid.

Na de overname heeft Apple wel beloofd dat het voor Apple Music-abonnees gemakkelijker wordt om zich te navigeren door de catalogus aan klassieke muziek. Het antwoord hierop wordt dus een losse app dat de zoekfunctie van Primephonic overneemt. Maar geen zorgen: waarschijnlijk zijn er – naast een Apple Music-abonnement – geen extra kosten aan verbonden..

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer Apple Classical lanceert? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!