Terug naar Eerste nieuwe Apple-producten van 2023 zijn een feit! (Update)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste nieuwe Apple-producten van 2023 zijn een feit! (Update)

Door Laura Grootaarts17 januari 2023 15:133 min. leestijd0

Update dinsdag 17 januari: het gerucht bleek te kloppen: Apple heeft op dinsdag 17 januari inderdaad het eerste nieuwe Apple-product van 2023 aangekondigd. Of product: producten. Het gaat om een MacBook Pro 2023 – die hadden we ook al verwacht. Daarnaast is er ook een vernieuwde Mac mini verschenen. Zowel de MacBook Pro als de Mac mini is voorzien van de Apple M2-chip.

Apple kondigde de nieuwe producten aan middels persberichten in hun eigen newsroom. Daarnaast verscheen er een uitgebreide introductie-video op het YouTube-kanaal van Apple, helemaal in de stijl van de reguliere Apple-events. Deze kun je hieronder direct bekijken, Apple praat je in nog geen twintig minuten helemaal bij.

Wil je meer weten over de nieuwe Macs? Lees dan ook onze berichtgeving over de aankondigingen van vandaag:

Hieronder lees je het oorspronkelijke bericht van 16 januari:


Het eerste nieuwe Apple-product van 2023 komt eraan. Volgens leaker Jon Prosser gaat het morgen al gebeuren: ‘Houd morgen de newsroom van Apple in de gaten’, zo meldt hij op zijn Twitter-account. Ook Apple-kenner Mark Gurman bevestigt dit bericht. En er zijn meer tekenen die in deze richting wijzen.

Maar wat wordt het eerste nieuwe Apple-product van dit jaar? Worden het de nieuwe AirPods Max 2, wellicht in combinatie met Apple Music Classical? Of de langverwachte Apple AR/VR-bril? Maar nee: het moet wel haast gaan om een nieuwe Mac. Meer specifiek: een nieuwe MacBook Pro 2023.

Eerste nieuwe Apple product 2023

MacBook Pro 2023

Een Apple-onthulling in januari, dat is een zeldzaamheid. Tegelijkertijd is het ook al in geen 22 jaar meer voorgekomen dat Apple in het laatste kwartaal van het jaar geen nieuwe Macs presenteerde – iets wat in 2022 dus wél gebeurde. Het lijkt erop dat de Macs die eigenlijk eind vorig jaar hadden moeten verschijnen, morgen alsnog gepresenteerd worden. Niet in een Apple-event met alles erop en eraan, maar middels een persbericht.


Waarschijnlijk is het nieuwe Apple-product dat op 17 januari gepresenteerd wordt een nieuwe MacBook Pro (14 & 16 inch). Apple heeft in een Canadese database op 11 januari namelijk zo’n MacBook Pro geregistreerd, met modelnummer A2779 en een Mac met een dergelijk modelnummer is momenteel nog niet op de markt. Het is niet voor het eerst dat een Apple-product uitlekt middels zo’n verplichte registratie.

MacBook Pro 2023 specificaties

Verwacht geen spectaculaire update voor de MacBook Pro – anders had Apple er wel een event voor georganiseerd. De vernieuwde 14-inch en 16-inch MacBook Pro heeft naar verwachting hetzelfde ontwerp als de huidige Mac-modellen die in oktober 2021 zijn aangekondigd, met alleen verbeterde prestaties dankzij een nog snellere M2 Pro- en M2 Max-chip. Logisch ook, want de MacBook Pro 2021 was wel drastisch vernieuwd en is dus nog toekomstproof.

Als de Mac morgen wordt aangekondigd, ligt hij waarschijnlijk volgende week al in de winkels. Wat we precies verwachten van de MacBook Pro 2023 lees je in ons dossier:

Meer weten over 14-inch en 16-inch MacBook Pro 2023?
Bekijk dit dossier

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar