Terug naar Apple-events 2021: wat mag je verwachten?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple-events 2021: wat mag je verwachten?

Door Laura Grootaarts25 februari 2021 10:474 min. leestijd0

Enkele keren per jaar houdt Apple een event voor de presentatie van nieuwe producten en -diensten. Het laatste Apple-event vond plaats op 10 november 2020 en stond helemaal in het teken van de nieuwe generatie M1-Macs. Voor 2021 zijn er vooralsnog geen Apple-events aangekondigd. Het is echter niet de vraag óf er Apple-events komen, maar wanneer.

Welke events mag je dit jaar verwachten? En misschien nog wel belangrijker: welke producten presenteert Apple dan waarschijnlijk? Je leest het allemaal in deze gids.

Apple event Tim cook

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple-event maart 2021

Maart is een beetje een gok. Apple houdt zo nu en dan een event in maart, maar zeker niet altijd. In 2018 was er een educatief event rondom de iPad 2018, maar dat werd niet live uitgezonden. In 2019 presenteerde Apple tijdens een event diverse nieuwe diensten, waaronder Apple TV+ en Apple Arcade. In maart 2020 was er geen Apple-event, maar dat kan ook heel goed te maken hebben gehad met de pandemie. Wel werden er via persberichten een nieuwe MacBook Air en iPad Pro met Magic Keyboard aangekondigd.

Voor dit jaar weten we het nog niet. Apple heeft in 2020 bewezen heel goed in staat te zijn om corona-proof events te organiseren (allemaal online). Er waren zelfs al geruchten waarin een concrete datum werd genoemd – dinsdag 16 maart – maar die werden al heel snel weer weersproken. Toch is maart nog altijd een mogelijke optie voor het eerste Apple-event van 2021.

Geruchten over nieuwe producten zijn er in ieder geval genoeg. Zo verschijnen er dit voorjaar mogelijk nieuwe iPads (een iPad Pro 2021 en iPad mini 2021) en nieuwe AirPods (de derde generatie van de reguliere AirPods, en de tweede van de AirPods Pro). Het meest tot de verbeelding spreekt nog wel de AirTag: Apple’s bluetooth-tracker voor het terugvinden van je kostbare spullen. Worden ze niet in een event aangekondigd, dan verwachten we toch zeker wel wat persberichten van Apple.

WWDC 2021

Dit is hoe dan ook vaste prik: in juni organiseert Apple altijd de Worldwide Developers Conference (WWDC). Dit is een meerdaags evenement dat is gericht op software-ontwikkelaars. Het event wordt afgetrapt met een keynote. Die bestaat grotendeels uit een sneakpreview van de nieuwe besturingssystemen: de focus van de WWDC ligt op software. Soms is er nieuwe hardware, maar die is dan ook gericht op pro’s zoals software-ontwikkelaars. Zo werd twee jaar geleden de Mac Pro aangekondigd, samen met het Pro Display XDR. En vorig jaar onthulde Apple de M1-chip.

Ook dit jaar mag je de WWDC in juni verwachten – de 32e editie van het event. Wat zeker op het programma staat, is een sneakpreview van de nieuwe software. Dit jaar zijn dat iOS 15 en iPadOS 15 voor iPhone en iPad, macOS 12 voor de Mac, watchOS 8 voor de Apple Watch en tvOS 15 voor de Apple TV. De uiteindelijke release van de software vindt dan plaats in het najaar.

Als er dit jaar hardware gepresenteerd wordt tijdens de WWDC, dan kun je denken aan een nieuw ontworpen MacBook Pro met smallere randen en vlakke zijkanten, en een geheel vernieuwde iMac.

Apple event september: iPhones en Apple Watch

Geen nieuwe iPhone 13

Voor velen is het event in september het interessantste Apple-moment van het jaar: dan worden namelijk de nieuwe iPhones gepresenteerd. Bovendien staat de nieuwe Apple Watch dan in de spotlights. In 2020 splitste Apple het event in tweeën. Door de pandemie had de iPhone 12 wat vertraging opgelopen, en daarom vond de presentatie daarvan wat later plaats. We gaan ervan uit dat Apple dit jaar weer terugkeert naar zijn normale patroon, maar het is nog even afwachten.

Dit jaar verwachten we de iPhone 13 (of iPhone 12s.) Waarschijnlijk verschijnen er net zoals vorig jaar weer vier verschillende modellen. De notch wordt iets kleiner, het scherm blijft ‘always-on’ en de camera krijgt nieuwe functies zoals astrofotografie. De Apple Watch Series 7 krijgt naar verluidt voor het eerst weer een nieuw design en extra gezondheidsfuncties.

Oktober: Macs

Apple organiseert zo nu en dan events in oktober. Doorgaans is dat ook het laatste Apple live event van het jaar. Als Apple in deze maand een event organiseert, dan draait het eigenlijk altijd om nieuwe Macs. Mogelijk is het dan een vervolg op de WWDC in juni. Zo werd de M1-chip vorig jaar aangekondigd in juni, en zagen we de eerste Macs met deze chip pas in het najaar. En ook voor de Mac Pro die was aangekondigd tijdens de WWDC, moesten we uiteindelijk wachten tot het najaar.

Apple events 2021 volgen?

Als er een Apple-event is, vind je de livestream op YouTube en op de event-pagina op de website van Apple. Wil je op de hoogte blijven ontwikkelingen rondom Apple en een seintje ontvangen als er een event aan zit te komen? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

 

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar