Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple-event is op 16 maart met nieuwe iPads en AirTags’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad Pro 2021


Lees verder na de advertentie

Update maandag 22 februari: volgens de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman hoef je op 16 maart geen geruchten te verwachten. Meer hierover lees in in het artikel Gurman: ‘Geen Apple-event op 16 maart’.

Hieronder lees je het oorspronkelijke bericht van 19 februari.


Omcirkel 16 maart alvast voorzichtig in je agenda, want op deze dag vindt mogelijk het eerste Apple-event van 2021 plaats. Apple onthult dan vermoedelijk twee nieuwe iPads. Het gaat om de iPad Pro 2021 en iPad mini. Ook moet dit de dag worden van de AirTags.

Apple-event op 16 maart 2021

Dat Apple voor de release van de iPad Pro 2021 en AirTags zijn zinnen heeft gezet op de maand maart, horen we niet voor het eerst. Afgelopen maandag voorspelde de goed geïnformeerde Jon Prosser dit al.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Nu zegt het Zuid-Koreaanse Economic Daily News ook de precieze datum te weten: dinsdag 16 maart. Daaraan voegt de website toe dat Apple ook met een nieuwe iPad mini op de proppen komt. Verwacht wordt dat Apple ze net als bij de vorige events via een virtueel evenement aankondigt.

Het belangrijk om de voorspelling met een scheut zout te nemen. In het verleden zijn de Apple-geruchten van Economic Daily News in 36,8% van de gevallen nauwkeurig gebleken, zo blijkt uit cijfers van Appletrack.

Toch klinkt het als een goede schatting. De iPad Pro 2020 werd vorig jaar ook in de derde week van maart onthuld, op een woensdag. De laatste week van maart is ook een goede mogelijkheid , want in 2019 (25 maart) en 2018 (27 maart) waren de evenementen wat later op de kalender.

iPad Pro 2021

Als het gaat om nieuwe iPads, wordt vooral de iPad Pro 2021 interessant. Volgens geruchten beschikt het apparaat over een verbeterd scherm, met mini-led techniek. Dit display laat zich goed vergelijken met het oled van de nieuwste iPhones. Er gaan ook geruchten dat het de eerste iPad is die 5G ondersteunt

Over de iPad mini is een stuk minder bekend. Wel hij het zeer waarschijnlijk dat de randen om het scherm smaller worden. Mogelijk beschikt de mini straks over een vergelijkbaar ontwerp als de iPad Air 2020, waarbij de thuisknop ontbreekt.

AirTags

De maand maart is naar verluidt ook het moment waarop Apple eindelijk de AirTag lanceert. Dit is de vermoedelijke naam van Apple’s bluetooth-tracker om je waardevolle bezittingen te traceren. Zoals je sleutelbos, portemonnee of tas. Dit werkt dan via de bestaande Zoek mijn-app, waar je nu je Apple-apparaten ziet staan.

Binnenkort weten we ongetwijfeld meer. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!