Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Wauw: is dit het design van de nieuwe iMac 2021!?

Auteur: Koen van Ekeren
15 reacties
iMac 2021 design


Lees verder na de advertentie

Dat de iMac in 2021 (eindelijk) een opgefrist design krijgt, was al een tijdje duidelijk. Het was alleen nog gissen hoe het nieuwe ontwerp er precies uit komt te zien. Nu is er meer bekend over het design, want er zijn renders gelekt van de nieuw ontworpen iMac 2021.

iMac 2021

iMac 2021 design

De renders zijn zojuist gedeeld door Apple-leaker Jon Prosser, die vrij betrouwbaar is als het om toekomstige Apple-producten gaat. Te zien is dat het scherm van de nieuwe iMac is omgeven door veel smallere randen. Het scherm doet denken aan het ontwerp van de iPad Pro en iPad Air.

De nieuwe iMac 2021 deelt nog iets met de iPad Air. Volgens de informatie van Prosser is de iMac verkrijgbaar in dezelfde kleurtinten als de iPad Air nu heeft. Dat betekent dat we de kleuropties spacegrijs, zilver, roségoud, groen en hemelsblauw mogen verwachten.


kooptip

Het nieuws van Prosser is in lijn met eerdere uitspraken van Mark Gurman. Hij meldde onlangs dat Apple werkt aan een compleet opnieuw ontworpen iMac, met veel dunnere randen, zonder ‘kin’. Hij voegde daaraan toe dat de nieuwe iMacs de bestaande 21,5-inch en 27-inch modellen zullen vervangen.

Mac Pro mini

Naast de iMac heeft Apple ook grootste plannen voor de Mac Pro, weet Prosser. Een zogeheten Mac Pro mini zou in de maak zijn. Zijn bronnen beschrijven het ontwerp als drie à vier Mac mini’s die op elkaar gestapeld zijn. Het bovenste gedeelte zou worden gebruikt om de hitte te reguleren, terwijl beneden alle rekenkracht zit. Binnenkort horen we ongetwijfeld meer over deze nieuwe Mac. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!