Terug naar Wauw: is dit het design van de nieuwe iMac 2021!?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wauw: is dit het design van de nieuwe iMac 2021!?

Door Koen van Ekeren24 februari 2021 16:282 min. leestijd15

Dat de iMac in 2021 (eindelijk) een opgefrist design krijgt, was al een tijdje duidelijk. Het was alleen nog gissen hoe het nieuwe ontwerp er precies uit komt te zien. Nu is er meer bekend over het design, want er zijn renders gelekt van de nieuw ontworpen iMac 2021.

iMac 2021

iMac 2021 design

De renders zijn zojuist gedeeld door Apple-leaker Jon Prosser, die vrij betrouwbaar is als het om toekomstige Apple-producten gaat. Te zien is dat het scherm van de nieuwe iMac is omgeven door veel smallere randen. Het scherm doet denken aan het ontwerp van de iPad Pro en iPad Air.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De nieuwe iMac 2021 deelt nog iets met de iPad Air. Volgens de informatie van Prosser is de iMac verkrijgbaar in dezelfde kleurtinten als de iPad Air nu heeft. Dat betekent dat we de kleuropties spacegrijs, zilver, roségoud, groen en hemelsblauw mogen verwachten.

Het nieuws van Prosser is in lijn met eerdere uitspraken van Mark Gurman. Hij meldde onlangs dat Apple werkt aan een compleet opnieuw ontworpen iMac, met veel dunnere randen, zonder ‘kin’. Hij voegde daaraan toe dat de nieuwe iMacs de bestaande 21,5-inch en 27-inch modellen zullen vervangen.

Mac Pro mini

Naast de iMac heeft Apple ook grootste plannen voor de Mac Pro, weet Prosser. Een zogeheten Mac Pro mini zou in de maak zijn. Zijn bronnen beschrijven het ontwerp als drie à vier Mac mini’s die op elkaar gestapeld zijn. Het bovenste gedeelte zou worden gebruikt om de hitte te reguleren, terwijl beneden alle rekenkracht zit. Binnenkort horen we ongetwijfeld meer over deze nieuwe Mac. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

15
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jordy
Lezer
Jordy

super gaaf! Kan niet wachten…

Jan
Lezer
Jan

Ben wel heel benieuwd naar de prijzen. Ik ben toe aan een nieuwe. Ik hoop dat ze een beetje betaalbaar blijven.

s.feitsma
Lezer
s.feitsma

ik ook! Ik heb een iMAC 21″ OS X hogere versie 10.8.5 nodig

Pierrefotografeert
Lezer
Pierrefotografeert

Ja de voornaamste reden is toch vaak de prijs voor particulieren

Andries
Lezer
Andries

Als je de opvolger ziet kun je gelijk concluderen hoe ijzersterk het huidige ontwerp is dat al globaal zo’n 10 jaar stand houdt. Helaas voor mij niet een ‘wauw’ effect als wat ik toen wél had als dit ‘m gaat worden. Apple is al lang niet meer zo revolutionair en vernieuwend bezig maar kabbelt voort op bestaande productsuccessen. Technisch prima, verdient uitstekend maar visueel echt niet verrassend en vernieuwend meer.

Wout
Lezer
Wout

Helemaal mee eens!

Ger
Lezer
Ger

Niet super spectaculair qua uiterlijk, maar het gaat er toch om wat erin zit?

Andries
Lezer
Andries

Vroeger… ja vroeger wist Apple (olv Steve en Jonathan Ive als designer) het ook nog in een revolutionair design te verpakken. Dàt is wat Apple nu mist in mijn visie. Onderhuids is het prima, vaak perfect maar andere bedrijven weten mij toch steeds vaker te verrassen met innovaties waar Apple vroeger vooraan stond. Dat kunnen ook alleen mensen die minimaal 5 jaar vooruit kunnen denken. Of zelfs iets bedenken waar huidige klanten niet eens om vragen… 🙂

Winfred De Ruijter
Lezer
Winfred De Ruijter

Die kleuren… kennelijk is er een markt voor. Maar ik verwacht dat 80% van de verkopen zilver en spacegrijs zullen zijn.
Daarnaast zien ze er van de zijkant niet echt dunner uit, dat vind ik juist het mooie van het huidige ontwerp. We gaan het zien!

Ikweer
Lezer
Ikweer

Vind het huidige ontwerp mooier.

Andries
Lezer
Andries

Mee eens als dit het zou worden. Juist die ‘kin’ maakt het design stoer :-). Nu wordt het een ehhh… standaard monitor.

Christian Himpe
Lezer
Christian Himpe

Hallo Sven Lamers , ik heb nu een iMac 27” pro 14 core waar ik alle programma’s mee draai en waar ik veel plezier aan beleef. Alle muziek mee beluister (3130 albums = 65768 nummers), al mijn foto’s kan bekijken en ordenen, al mijn films (478), niet genoeg? NETFLIX ! Geen enkele is voor het moment beter, ik heb alle andere vergeleken, om te lachen ! Alle nummers uit de muziekbibliotheek dan afspeellijsten maken. Ben nog bezig. En dat allemaal op een opslagplaats van 1 TB ! Neen gaat niet. Want de muzieknummers staan allemaal op hun hoogste bit/sec. Van… Lees meer »

Henny Brock
Lezer
Henny Brock

Ik ben toe aan een nieuwe mac. Heb nu een Imac 27 inch. Ik wil wachten tot de nieuwe uitkomt maar kunt u aangeven hoe lang dat nog duurt?