Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Komt er een Apple-event in oktober?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Keynote Steve Jobs theater


Lees verder na de advertentie

Het vorige Apple-event ligt nog vers in het geheugen, met de iPhone XS (Max), de iPhone XR en de Apple Watch Series 4. Toch verheugen we ons nu al op een volgende keynote. En die zou al we eens heel snel kunnen plaatsvinden – en wel hierom!

1. Een oktober-event is eerder regel dan uitzondering

Vorig jaar was er geen keynote in oktober. Maar er was er wél een in oktober 2016, 2014, 2013, 2012 en 2011. En in bijna alle gevallen was dat pal na een iPhone-keynote. Kortom: het wordt wel weer eens tijd. In november is er nog nooit een keynote geweest, dus als het deze maand niet gebeurt, moeten we wachten op 2019.

2. Er zitten aanwijzingen in iOS 12.1

Momenteel wordt er getest met de bèta-versie van iOS 12.1. Een ontwikkelaar die zich verdiepte in de code, trof daarin overduidelijke aanwijzingen aan voor een nieuw product: er wordt verwezen naar iPad2018Fall. iOS 12.1 verschijnt naar verwachting eind deze maand. Er komt dus een iPad deze herfst die dit besturingssysteem draait. Hij hoeft alleen nog maar gepresenteerd te worden …

3. Talloze iPad Pro-details

iPad Pro met Face ID


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Aansluitend op het vorige: iOS 12 zit vol met details die de komst van een iPad Pro 2018 lijken te bevestigen. Zo zijn er nieuwe veegbewegingen die rechtstreeks afkomstig zijn van de iPhone X – omdat die iPad Pro naar verluidt ook ontzettend veel op die iPhone gaat lijken. Smalle randen om het grotere scherm, geen thuisknop en misschien zelfs een notch. De eerste iPad Pro met Face ID! Het klokje op de iPad is in iOS 12 in ieder geval vanuit het midden naar links geschoven.

4. Geruchten over een MacBook Air …

Insiders beweren dat Apple bezig is met een laptop die sprekend op de MacBook Air. Of de naam ‘Air’ behouden blijft, is nog niet duidelijk. Het model wordt lichter en krijgt dunnere randen rondom het 13-inch scherm. Voor het eerst krijgt de Air dan ook een Retina-scherm met een hoge resolutie en er wordt zelfs gesproken over Touch ID. En de prijs? Die zou alleszins meevallen.

5. … en nog meer Mac-nieuws

Ook de Mac mini is de laatste jaren schromelijk verwaarloosd door Apple. De Mac mini is een desktop-Mac zonder monitor, toetsenbord en muis. Insiders bij Apple zegt dat het eindelijk tijd is voor een opfrisbeurt – de laatste update was in 2014. Ten slotte is er ook nog de Mac Pro, voor de professionele gebruiker. Daarvan heeft Apple gezegd dat die er zeker gaat komen. We weten ook al zeker dat hij niet meer dit jaar zal verschijnen, maar in 2019. Maar het is heel goed mogelijk dat er nu al wel een aankondiging komt: toen de iMac Pro vorig jaar werd aangekondigd, duurde het immers ook nog een halfjaar voordat deze in de winkel lag.

Apple-oktober event: wanneer?

Als Apple een keynote in oktober geeft, dan is dat naar verwachting tegen het einde van de maand. Laten we zeggen in de week van 22 oktober. De laatste twee oktober-events vonden plaats op een donderdag. Wij zouden zeggen: blok donderdag 25 oktober alvast in je agenda.