Terug naar Komt er een Apple-event in oktober?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Komt er een Apple-event in oktober?

Door Laura Grootaarts2 oktober 2018 11:323 min. leestijd0

Het vorige Apple-event ligt nog vers in het geheugen, met de iPhone XS (Max), de iPhone XR en de Apple Watch Series 4. Toch verheugen we ons nu al op een volgende keynote. En die zou al we eens heel snel kunnen plaatsvinden – en wel hierom!Apple Keynote Steve Jobs theater

1. Een oktober-event is eerder regel dan uitzondering

Vorig jaar was er geen keynote in oktober. Maar er was er wél een in oktober 2016, 2014, 2013, 2012 en 2011. En in bijna alle gevallen was dat pal na een iPhone-keynote. Kortom: het wordt wel weer eens tijd. In november is er nog nooit een keynote geweest, dus als het deze maand niet gebeurt, moeten we wachten op 2019.

2. Er zitten aanwijzingen in iOS 12.1

Momenteel wordt er getest met de bèta-versie van iOS 12.1. Een ontwikkelaar die zich verdiepte in de code, trof daarin overduidelijke aanwijzingen aan voor een nieuw product: er wordt verwezen naar iPad2018Fall. iOS 12.1 verschijnt naar verwachting eind deze maand. Er komt dus een iPad deze herfst die dit besturingssysteem draait. Hij hoeft alleen nog maar gepresenteerd te worden …

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

3. Talloze iPad Pro-details

iPad Pro met Face ID

Aansluitend op het vorige: iOS 12 zit vol met details die de komst van een iPad Pro 2018 lijken te bevestigen. Zo zijn er nieuwe veegbewegingen die rechtstreeks afkomstig zijn van de iPhone X – omdat die iPad Pro naar verluidt ook ontzettend veel op die iPhone gaat lijken. Smalle randen om het grotere scherm, geen thuisknop en misschien zelfs een notch. De eerste iPad Pro met Face ID! Het klokje op de iPad is in iOS 12 in ieder geval vanuit het midden naar links geschoven.

4. Geruchten over een MacBook Air …

Insiders beweren dat Apple bezig is met een laptop die sprekend op de MacBook Air. Of de naam ‘Air’ behouden blijft, is nog niet duidelijk. Het model wordt lichter en krijgt dunnere randen rondom het 13-inch scherm. Voor het eerst krijgt de Air dan ook een Retina-scherm met een hoge resolutie en er wordt zelfs gesproken over Touch ID. En de prijs? Die zou alleszins meevallen.

5. … en nog meer Mac-nieuws

Ook de Mac mini is de laatste jaren schromelijk verwaarloosd door Apple. De Mac mini is een desktop-Mac zonder monitor, toetsenbord en muis. Insiders bij Apple zegt dat het eindelijk tijd is voor een opfrisbeurt – de laatste update was in 2014. Ten slotte is er ook nog de Mac Pro, voor de professionele gebruiker. Daarvan heeft Apple gezegd dat die er zeker gaat komen. We weten ook al zeker dat hij niet meer dit jaar zal verschijnen, maar in 2019. Maar het is heel goed mogelijk dat er nu al wel een aankondiging komt: toen de iMac Pro vorig jaar werd aangekondigd, duurde het immers ook nog een halfjaar voordat deze in de winkel lag.

Apple-oktober event: wanneer?

Als Apple een keynote in oktober geeft, dan is dat naar verwachting tegen het einde van de maand. Laten we zeggen in de week van 22 oktober. De laatste twee oktober-events vonden plaats op een donderdag. Wij zouden zeggen: blok donderdag 25 oktober alvast in je agenda.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar