Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Gelekt: Apple lanceert in oktober nieuwe iPad Pro 2018

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
nieuwe iPad Pro 2018 release


Lees verder na de advertentie

Dat er in 2018 nog een nieuwe iPad Pro met Face ID verschijnt, weten we al een tijdje zo goed als zeker. Maar dankzij een lek in de iOS 12.1 bèta is het ook concreet geworden wanneer de iPad Pro 2018 release waarschijnlijk plaatsvindt: in oktober!

iPad Pro 2018 release

Het is iets wat ontwikkelaar Guilherme Rambo van 9to5Mac vaker doet: graven in de firmware van een iOS-bèta. Zo ook bij de testversie van iOS 12.1 en in de Setup-app ontdekte Rambo iets interessants. Er wordt verwezen naar ‘iPad2018Fall’ – en dat doet iOS 12 niet.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Dit wijst erop dat de nieuwe iPad Pro 2018 draait op iOS 12.1. Naar verwachting verschijnt deze update voor iOS 12 eind oktober, dus het is aannemelijk dat de iPad Pro met Face ID op dat moment verkrijgbaar is.

Eerder gonsden er al geruchten dat Apple in oktober een nieuw evenement organiseert, waarbij het bedrijf de nieuwe iPad Pro 2018 en 13-inch MacBook presenteert. Met de gevonden verwijzing in de iOS 12.1 bèta is een aankondiging van de iPad Pro in oktober nog een stuk waarschijnlijker geworden.

iPad Pro met Face ID

Volgens geruchten is er een radicaal vernieuwde iPad Pro 2018 in de maak. Net als de nieuwste iPhones zou je de iPad ontgrendelen met je gezicht, in plaats van je vingerafdruk. Hierdoor verdwijnt de thuisknop en bestaat de voorkant vrijwel alleen uit scherm.

Dat de iPad Pro Face ID krijgt, is overigens ook zekerder geworden door de iOS 12.1 bèta. Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith stuitte op verwijzingen naar ondersteuning voor Face ID in landschapsmodus, een functie die zeer waarschijnlijk bedoeld is voor de iPad Pro.

[product ipad-pro-2018 open]