Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Nieuwe Mac Pro verschijnt pas volgend jaar

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Mac Pro


Lees verder na de advertentie

Apple’s compleet vernieuwde Mac Pro verschijnt pas in 2019. Dat heeft Apple bevestigd tegenover Matthew Panzarino van TechCrunch. Een jaar terug werd nog min of meer aangenomen dat de Mac Pro in 2018 zou verschijnen, maar Apple heeft meer tijd nodig.

Duidelijkheid over de Mac Pro 2019

Vorig jaar werd gezegd dat de Mac Pro ‘niet in 2017’ zou verschijnen en toen werd onterecht aangenomen dat het dan wel in 2018 zou gebeuren. Panzarino sprak met het team dat verantwoordelijk is voor de Mac Pro, en hun boodschap liet dit keer aan duidelijkheid niets te wensen over. ‘We willen transparant zijn en open communiceren met de Mac Pro-community, dus willen we ze laten weten dat de Mac Pro een product is voor 2019. Het is niet iets voor dit jaar.’

Apple noemt ook een financiële reden om de Mac Pro pas in 2019 te laten verschijnen. Apple geeft aan dat ze veel klanten hebben die op dit moment twijfelen over de aankoop van een iMac Pro, en of ze niet beter kunnen wachten op de Mac Pro. Nu weten consumenten waar ze aan toe zijn.

Pro Workflow-team

Apple heeft in het laatste jaar een speciaal team samengesteld voor de ontwikkeling van de Mac Pro, het Pro Workflow-team. Samen met een team van professionele artiesten en techneuten kijken ze naar hoe de workflow van Pro-gebruikers er in de praktijk uitziet en op basis daarvan wordt de Mac Pro ontwikkeld. Ook wordt er samengewerkt met app-ontwikklaars buiten Apple om.

Modulair design


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De Mac Pro is Apple’s machine voor professionele gebruikers. Het huidige model dat dateert uit 2013 lijkt nog op een soort prullenbak, maar de nieuwe Mac Pro gaat compleet anders worden. Er is één ding dat we zeker weten, dat is dat de nieuwe Mac Pro een modulair design krijgt met ruimte voor professionele processors en grafische kaarten. Het design moet het ook mogelijk maken om de machine makkelijker tussentijds aan te kunnen passen aan persoonlijke wensen. Curved maakte vorig jaar al een concept van de nieuwe modulaire Mac Pro: