Terug naar MacBook kopen? Je kunt er beter nog éven mee wachten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook kopen? Je kunt er beter nog éven mee wachten

Door Koen van Ekeren2 oktober 2018 10:012 min. leestijd0

Ben je op zoek naar een compacte en goedkope MacBook, die niet zo heel krachtig hoeft te zijn? Wacht dan vooral nog met de aanschaf. Deze maand kondigt Apple zeer waarschijnlijk een opvolger voor de 13-inch MacBook Air aan. Dit instapmodel zou niet alleen op allerlei fronten beter zijn, maar ook goedkoper.

Goedkope MacBook kopen

MacBook kopen

Al het hele jaar gaan er geruchten dat Apple werkt aan nieuw instapmodel voor de MacBook. Nu is dat nog de 13-inch MacBook Air, die in 2010 (!) voor het laatst zijn grote verbeteringen kreeg. Inmiddels zijn de processor en het scherm flink verouderd en is het ontwerp gedateerd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Meer weten over MacBook?
Bekijk dit dossier

Dat Apple dit jaar nog de opvolger van de Air aankondigt, lijkt een zekerheid. Mogelijk is dat zelfs al deze maand. Verschillende bronnen verwachten dat er in oktober een Apple-event plaatsvindt, waarin Apple een iPad Pro 2018 en goedkope MacBook Air aankondigt. Wil je een MacBook kopen, dan is het dus goed om nog even geduld te hebben.

Meer weten over MacBook Pro?
Bekijk dit dossier

4 redenen om nog even te wachten

De opvolger van de Air is een interessante. Er zijn vier goede redenen om nog even te wachten op de nieuwe MacBook Air:

  • De nieuwe MacBook Air krijgt een moderner, stijlvoller ontwerp. Concrete geruchten spreken van een ontwerp dat lijkt op de huidige MacBook Air, maar dan met slankere randen rondom het 13-inch-scherm. Dit betekent dat de opvolger compacter en lichter is dan zijn voorganger.
  • Er komt een Retina-display. Dit is een lcd-scherm dat een bijzonder hoge pixeldichtheid heeft. Het huidige model is nu nog de enige MacBook die dit superscherpe scherm niet heeft.
  • Hij is goedkoper. Tenminste: dat beweren verschillende bronnen. Het betrouwbare Bloomberg schreef dat het instapmodel voordeliger wordt dan de huidige Air, die in Nederland €1.097,91 kost.
  • Een nieuwe chip maakt de Air aanzienlijk sneller. Uiteraard draait de Air op een nieuwe, verbeterde chip. Volgens het Taiwanese Economic Daily News gaat het om de Kaby Lake Refresh-processor, die Intel in de tweede helft van 2017 uitbracht. De chip zou de MacBook Air, die nu wordt aangedreven door de Broadwellchip uit 2015, een stuk sneller en energiezuiniger maken.
Meer weten over MacBook Air?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar