Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple lanceert abonnementsdienst voor games’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 14 Clips


Lees verder na de advertentie

Morgenavond vindt het eerste Apple-event van dit jaar plaats. Wat Apple dan gaat onthullen? Mogelijk staat er een soort ‘Netflix voor games’ op het programma.

Apple’s Netflix voor games

De keynote morgenavond staat niet in het teken van hardware, maar van nieuwe Apple-diensten. Naar verluidt komt Apple met een streamingdienst voor series & films en een abonnementsdienst voor nieuws en tijdschriften. En als derde in de rij dus een streamingdienst voor games. Het is nog niet duidelijk of het om een aankondiging gaat voor later dit jaar, of dat de dienst direct beschikbaar is.

Bloomberg meldt het volgende over de streamingdienst: ‘Apple werkt ook aan een premium abonnementsdienst voor App Store games-en praat hierover met potentiële partners. De service is niet cloud-based zoals Google Stadia. In plaats daarvan, is er een focus op iPhones en iPads. Betaalde games van verschillende ontwikkelaars worden gebundeld en zijn toegankelijk middels een maand-abonnement.’


kooptip

Apple’s dienst werkt anders dan het nieuwe Google Stadia: daar koop je een game en kun je die vervolgens spelen op zo ongeveer alle apparaten met een beeldscherm. Bij Apple zou je een maandelijks bedrag betalen en kun je vervolgens spelen wat je wilt, maar alleen op iOS. De dienst draait om betaalde games, níét om freemium games die je gratis downloadt en waarin je vervolgens in-app aankopen vindt. Hoe meer tijd gamers spenderen aan een spel, hoe meer de ontwikkelaar ervoor betaald krijgt.

Apple Event

Morgen om 18.00 uur vindt de keynote van Apple plaats en horen we meer details over de plannen van Apple. Veel nieuwe hardware verwachten we niet meer, want Apple presenteerde eerder deze week al een nieuwe iPad mini, iPad Air, iMac en AirPods.

Apple event maart 2019 volgen

Apple event maart 2019

De keynote kun je eenvoudig volgen via een livestream die Apple zelf op de website beschikbaar stelt. Natuurlijk houden we je op icreatemagazine.nl op de hoogte van het evenement. Daarnaast doen we live verslag op Twitter via @icreate_NL en sturen we je na afloop een nieuwsbrief met alle highlights.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!