Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Met Google Stadia speel je de krachtigste games op je Mac

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Stadia Mac


Lees verder na de advertentie

Google kondigde dinsdag Stadia aan, een streamingdienst voor games. Met het platform speel je spellen in 4K, zonder dat je een krachtige computer of spelcomputer nodig hebt. Het enige wat je moet hebben is een snelle internetverbinding en een computer met Google Chrome. Stadia werkt dus ook op je Mac.

Google Stadia Mac

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=HikAuH40fHc

Voor de Mac-gebruiker is dit goed nieuws, want macOS-apparaten zijn niet ideaal voor het spelen van games. Google Stadia – een soort Netflix voor games – is dan een uitkomst, want je speelt er uitstekend zware games mee op je Mac. Dit komt doordat de spellen niet op je Mac draaien, maar op een van de datacenters van Google.

Vanuit hieruit worden games rechtstreeks via internet naar de Chrome-browser op je Mac gestreamd. De spellen hoeven niet gedownload te worden; je kunt direct beginnen met spelen. Wel heb je een relatief snelle internet-verbinding nodig; het is niet duidelijk hoe snel die precies moet zijn.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De cijfers waarmee Google schermt, zijn indrukwekkend. De spellen worden worden gestreamd in een scherpe 4K-resolutie, met een vloeiende 60 frames per seconde. Later moet zelfs een 8K-resolutie mogelijk zijn. Verder levert het streamplatform een indrukwekkende 10.7 teraflops aan kracht; krachtiger dan de PlayStation 4 en Xbox One bij elkaar.

Google Stadia controller

Om spellen met Stadia te spelen, hoef je geen hardware aan te schaffen. Je kunt gewoon de controller van je Xbox One of PlayStation DualShock-controller gebruiken, of spelen met een toetsenbord en muis. Toch komt Google met de bovenstaande Stadia-controller. Deze heeft onder meer een Capture-knop, waarmee je beelden direct deelt op YouTube. Verder is er een knop voor Google Assistent en heeft de controller een microfoon.

Met een Chromecast kun je de games van Stadia ook streamen naar je televisie. Met telefoons en tablets van Google werkt het ook, maar met iOS niet. Ook niet als je een Chrome-browser op je iPhone of iPad gebruikt.

Google Stadia release

Omdat het gaat om een compleet nieuw platform, moeten ontwikkelaars de games nog wel klaarstomen voor Stadia. Welke spellen straks geschikt zijn en hoeveel Stadia gaat kosten, maakt Google in de zomer bekend. Later in 2019 wordt de dienst gelanceerd in Europa de Verenigde Staten en Canada.