Terug naar Met Google Stadia speel je de krachtigste games op je Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Met Google Stadia speel je de krachtigste games op je Mac

Door Koen van Ekeren20 maart 2019 11:292 min. leestijd0

Google kondigde dinsdag Stadia aan, een streamingdienst voor games. Met het platform speel je spellen in 4K, zonder dat je een krachtige computer of spelcomputer nodig hebt. Het enige wat je moet hebben is een snelle internetverbinding en een computer met Google Chrome. Stadia werkt dus ook op je Mac.

Google Stadia Mac

Voor de Mac-gebruiker is dit goed nieuws, want macOS-apparaten zijn niet ideaal voor het spelen van games. Google Stadia – een soort Netflix voor games – is dan een uitkomst, want je speelt er uitstekend zware games mee op je Mac. Dit komt doordat de spellen niet op je Mac draaien, maar op een van de datacenters van Google.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Vanuit hieruit worden games rechtstreeks via internet naar de Chrome-browser op je Mac gestreamd. De spellen hoeven niet gedownload te worden; je kunt direct beginnen met spelen. Wel heb je een relatief snelle internet-verbinding nodig; het is niet duidelijk hoe snel die precies moet zijn.

De cijfers waarmee Google schermt, zijn indrukwekkend. De spellen worden worden gestreamd in een scherpe 4K-resolutie, met een vloeiende 60 frames per seconde. Later moet zelfs een 8K-resolutie mogelijk zijn. Verder levert het streamplatform een indrukwekkende 10.7 teraflops aan kracht; krachtiger dan de PlayStation 4 en Xbox One bij elkaar.

Google Stadia controller

Om spellen met Stadia te spelen, hoef je geen hardware aan te schaffen. Je kunt gewoon de controller van je Xbox One of PlayStation DualShock-controller gebruiken, of spelen met een toetsenbord en muis. Toch komt Google met de bovenstaande Stadia-controller. Deze heeft onder meer een Capture-knop, waarmee je beelden direct deelt op YouTube. Verder is er een knop voor Google Assistent en heeft de controller een microfoon.

Met een Chromecast kun je de games van Stadia ook streamen naar je televisie. Met telefoons en tablets van Google werkt het ook, maar met iOS niet. Ook niet als je een Chrome-browser op je iPhone of iPad gebruikt.

Google Stadia release

Omdat het gaat om een compleet nieuw platform, moeten ontwikkelaars de games nog wel klaarstomen voor Stadia. Welke spellen straks geschikt zijn en hoeveel Stadia gaat kosten, maakt Google in de zomer bekend. Later in 2019 wordt de dienst gelanceerd in Europa de Verenigde Staten en Canada.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar