Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

AirPods 2 met H1-chip, ‘Hé Siri’ en draadloze oplaadcase zijn uit

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
AirPods 2 reviews


Lees verder na de advertentie

Wat een week. Maandag kregen we nieuwe iPads, gisteren nieuwe iMacs … en vandaag zijn de AirPods aan de beurt. Tim Cook kondigde deze zelf al op een cryptische manier aan in een tweet, kort daarna verschenen de nieuwe AirPods in de Apple Store. Helemaal in lijn met eerdere geruchten hebben de nieuwe AirPods – voor het gemak noemen we ze voortaan AirPods 2 – een draadloze oplaadcase en ondersteunen ‘Hé Siri’. Daarnaast heeft Apple voor de AirPods de nieuwe H1-chip ontworpen – die kan straks ook in andere hoofdtelefoons gebruikt worden. Dit moet je verder over de AirPods 2 weten.

H1-chip en ‘Hé Siri’

De belangrijkste hardwareverbeteringen van de AirPods 2 zijn wel de nieuwe H1-chip en de ondersteuning voor ‘Hé Siri’. De H1-chip is speciaal ontworpen voor het gebruik in hoofdtelefoons. Grote kans dus dat er binnenkort Beats-koptelefoons met H1-chip uitkomen, of misschien zelfs een premium hoofdtelefoon van Apple. Daar hebben we in het verleden al geruchten over gehoord. Dankzij de H1-chip gaan de nieuwe AirPods bij bellen tot wel 50 procent langer mee op een acculading. Voor muziek luisteren blijft het bij 5 uur accutijd, net als bij de voorganger.  Het switchen tussen apparaten (bijvoorbeeld iPhone en Mac) gaat nu dubbel zo snel als voorheen, en er is minder latentie bij de geluidsoverdracht.

De ondersteuning van ‘Hé Siri’ maakt het mogelijk om de spraakassistent gewoon met je stem te activeren. Voorheen moest je dubbeltikken op een van de oortjes, nu spreek je gewoon de magische woorden ‘Hé Siri’ uit, en de assistent begint met luisteren.

Draadloos opladen: twee versies van de AirPods 2

Een ander groot nieuwtje is de draadloze oplaadcase. Je kunt de oplaadcase met elke willekeurige Qi-oplader, zonder kabel dus, opladen. Volgens ons kan de release van AirPower nu ook niet meer lang duren.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Er zijn nu twee versies van de AirPods: eentje mét draadloze oplaadcase en eentje zonder. De versie zonder kost nog steeds 179 euro, net als de oude AirPods. Wil je een draadloze oplaadcase erbij, ben je 229 euro kwijt. Het is ook mogelijk om die draadloze case achteraf te kopen. Deze kost 89 euro. Op de oplaadcase na, is er geen verschil tussen de twee modellen. Ze hebben beide de H1-chip en ondersteunen ‘Hé Siri’.

Wel of geen draadloos opladen?

Welke versie je moet kiezen, is wat ons betreft afhankelijk van twee dingen: of je al andere apparaten hebt die draadloos oplaadbaar zijn en of je al een Qi-oplaadmatje hebt. Heb je nog helemaal niets met draadloos opladen, is de versie zonder draadloze oplaadcase prima. Als je in de toekomst besluit om toch over te stappen, dan koop je wel een draadloze case met een verse accu.

Heb je echter nu al je Apple Watch en iPhone 8 (of nieuwer) altijd op een Qi-oplaadmatje liggen, dan wil je natuurlijk ook de AirPods 2 op dezelfde manier kunnen opladen.

Geen gezondheidsfuncties

Helaas zijn niet alle eerdere geruchten werkelijkheid geworden. Zo zijn de AirPods 2 niet waterdicht, noch hebben ze gezondheidsfuncties. Ook is er geen zwarte versie. Misschien iets voor ‘AirPods Pro’, tijdens een iPhone-event in september?