Terug naar Flash Player op je Mac inschakelen voor Safari: dat doe je zo
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Flash Player op je Mac inschakelen voor Safari: dat doe je zo

Door Sven Lamers23 februari 2018 11:542 min. leestijd1

Flash wordt veel gebruikt om dynamische onderdelen in websites te laden. Maar Apple heeft al jaren een grote hekel aan Flash en heeft de functie standaard gedeactiveerd. Hierdoor kan het zijn dat je niet overal video’s kan bekijken, of spelletjes niet toegankelijk zijn. In deze workshop laten we zien hoe je Flash activeert op een Mac.

Flash Player Mac inschakelen

In de workshop leggen we uit hoe je Flash activeert. Daarnaast gaan we in op de vele beveiligingsmechanismes die Apple in Safari heeft gebouwd om Flash in toom te houden.

1. Flash downloaden …

Flash player Mac inschakelen

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Flash is standaard niet meer geïnstalleerd in nieuwe macOS-installaties. Installeren is echter een fluitje van een cent: open Safari en download Flashplayer.

2. … en installeren

Flash player Mac inschakelen

Doorloop de stappen op de website zodat de installatie uiteindelijk in je Downloads-map belandt. Voer deze uit en als Safari nog open was, herstart je de browser.

3. Website met Flash

Flash player Mac inschakelen

Als je een site opent die om Flash vraagt, verschijnt de knop ‘Klik om Flash te gebruiken’. Klik je erop, dan kun je kiezen of de website Flash eenmalig of elke keer mag gebruiken.

4. Instellen

Flash player Mac inschakelen

Heb je een website volledige toegang gegeven, maar wil je dat aanpassen? Open de voorkeuren van Safari (Cmd+,) en ga naar het tabblad ‘Websites’.

5. Kies plug-in

Flash player Mac inschakelen

Kies in de balk links onderin Adobe Flash Player, rechts verschijnen dan bezochte of geopende websites die er gebruik van maken (of juist niet). Via het menu rechts pas je dat aan.

6. Globale instelling

Flash player Mac inschakelen

Rechtsonder staat de algemene instelling voor Flash ‘Bij bezoeken van andere websites’. Hier pas je het gedrag van de plug-in aan voor sites die je nog niet hebt bezocht.

7. Andere plug-ins

Flash player Mac inschakelen

Voor andere plug-ins werken de instellingen exact hetzelfde. Daarnaast pas je op het tabblad aan of websites gebruik mogen maken van camera en microfoon.

8. Toch deactiveren

Flash player Mac inschakelen

Om een plug-in helemaal uit te schakelen, vink je hem uit. Voor een website lijkt het dan alsof de plug-in niet geïnstalleerd is en krijg je mogelijk een alternatieve variant van de site te zien.

9. Stroom besparen

Flash player Mac inschakelen

Op het tabblad ‘Geavanceerd’ vind je ten slotte nog een slimme functie: ‘Stop plugins om stroom te besparen’. Hierdoor worden onbelangrijke plug-ins op websites niet geladen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Edu Karelse
Lezer
Edu Karelse

Beschrijving klopt niet, Flashplayer is geïnstalleerd (zichtbaar in systeemvoorkeuren. Krijg hem enkel niet als plugin te zien , in Safari.