Terug naar watchOS 8.6 bèta 1 is uit: wat is er nieuw?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

watchOS 8.6 bèta 1 is uit: wat is er nieuw?

Door Koen van Ekeren6 april 2022 15:142 min. leestijd0

Drie weken geleden verscheen watchOS 8.5. Het is niet de laatste tussentijdse update van het besturingssysteem, want Apple test nu met watchOS 8.6. Daarvan is dinsdagavond de eerste bèta verschenen.

watchOS 8.6

watchOS 8.6 bèta 1

De kans is groot dat watchOS 8.6 de laatste grote tussentijdse update is voordat watchOS 9 verschijnt. Deze software wordt in juni gepresenteerd, tijdens WWDC. Gister maakte Apple de WWDC 2022 datum bekend: het evenement start op maandag 6 juni.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Maar eerst dus nog watchOS 8.6. De software-update is nu te installeren voor ontwikkelaars. Zij hebben daarvoor het configuratieprofiel nodig van het Apple Developer Center. Na de installatie kan watchOS 8.6 worden gedownload via de Watch-app van de iPhone, bij ‘Algemeen>Software-update’.

Erg spannend is de nieuwe software-versie niet. Het lijkt erop dat de software-update zich focust op de stabiliteit en het oplossen van bugs. Mogelijk lost Apple ook een probleem op met het snelladen van de Apple Watch Series 7, dat bij opladers van derden vaak niet werkt.

watchOS 8.5

Ook watchOS 8.5 was een update die zich vooral richtte op bugfixes en beveiligingsupdates. Het meest noemenswaardig was de ondersteuning van de 37 nieuwe emoji’s, die je dus ook vanaf je pols kunt zien en versturen.

Naast de bèta voor watchOS 8.6 heeft Apple ook de iOS 15.5 bèta 1 en macOS Monterey 12.4 bèta 1 uitgebracht. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste functies voor de iPhone, Mac en Apple Watch? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
watchOS 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar