Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

watchOS 8.6 bèta 1 is uit: wat is er nieuw?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
watchOS 8.6


Lees verder na de advertentie

Drie weken geleden verscheen watchOS 8.5. Het is niet de laatste tussentijdse update van het besturingssysteem, want Apple test nu met watchOS 8.6. Daarvan is dinsdagavond de eerste bèta verschenen.

watchOS 8.6 bèta 1

De kans is groot dat watchOS 8.6 de laatste grote tussentijdse update is voordat watchOS 9 verschijnt. Deze software wordt in juni gepresenteerd, tijdens WWDC. Gister maakte Apple de WWDC 2022 datum bekend: het evenement start op maandag 6 juni.

Maar eerst dus nog watchOS 8.6. De software-update is nu te installeren voor ontwikkelaars. Zij hebben daarvoor het configuratieprofiel nodig van het Apple Developer Center. Na de installatie kan watchOS 8.6 worden gedownload via de Watch-app van de iPhone, bij ‘Algemeen>Software-update’.

Erg spannend is de nieuwe software-versie niet. Het lijkt erop dat de software-update zich focust op de stabiliteit en het oplossen van bugs. Mogelijk lost Apple ook een probleem op met het snelladen van de Apple Watch Series 7, dat bij opladers van derden vaak niet werkt.

watchOS 8.5


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ook watchOS 8.5 was een update die zich vooral richtte op bugfixes en beveiligingsupdates. Het meest noemenswaardig was de ondersteuning van de 37 nieuwe emoji’s, die je dus ook vanaf je pols kunt zien en versturen.

Naast de bèta voor watchOS 8.6 heeft Apple ook de iOS 15.5 bèta 1 en macOS Monterey 12.4 bèta 1 uitgebracht. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste functies voor de iPhone, Mac en Apple Watch? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!