Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze 37 nieuwe emoji’s heeft je iPhone met iOS 15.4!

Auteur: Ward Edema
4 reacties
Nieuwe emoji iPhone


Lees verder na de advertentie

iOS 15.4 voor de iPhone is uit, en zit vol met nieuwe emoji’s! Wij zetten ze allemaal voor je op een rij – en hoe je ze krijgt.

Nieuwe emoji’s iPhone met iOS 15.4

Apple heeft gisteravond iOS 15.4 en macOS 12.3 uitgebracht. Deze zitten boordevol nieuwe features, maar ook boordevol nieuwe emoji! We hebben ze voor je verzameld, en opgedeeld in categorieën.

1. Gezichten

Nieuwe emoji iOS 15

Er zijn zeven nieuwe gezichten toegevoegd. De eerste beschrijft goed ons gevoel toen we de nieuwe emoji zagen – de laatste is dusdanig minimalistisch dat hij door oud Apple-designer Jony Ive ontworpen had kunnen zijn.

2. Handen


kooptip

Emoji's iPhone

Van een beschuldigende vinger tot een hartje, de handen zijn emotioneler dan ooit. Wij denken dat vooral het ‘geld-handje’ een succes gaat worden in Nederland: ‘Maak je die Tikkie van € 0,20 nog over?’.

3. Mensen

Zwangere man emoji

Er zijn ook weer nieuwe mensen toegevoegd. Ditmaal zijn een zwangere man (of gewoon een man met een bierbuikje) en een nieuwe royal van de partij. Er is ook een suggestievere versie van de lippen toegevoegd, die vast goed samengaat met de aubergine en de perzik.

4. Overig

Overzicht emoji

Ook in de categorie ‘overig’ is er flink wat toegevoegd. Zo is er onder andere een internettrol, een discobal voor alle feestjes die er hopelijk weer aan zitten te komen, en een lege batterij om mensen snel te laten weten dat je nog maar 1% over hebt. Ook is er nu een druppelend glas – wij hopen maar dat het wijn is.

Nieuwe huidskleuren

Alle gele handjes en mensen kunnen natuurlijk ook weer in verschillende huidskleuren ingesteld worden. Er zijn ook nieuwe versies van de handdruk – met allerlei combinaties van huidskleuren – die je zoals je gewend bent vindt door de handdruk-emoji even ingedrukt te houden.

kooptip

Nieuwe emoji’s iPhone: hoe krijg ik ze?

iOS 15.4 met alle nieuwe emoji is dus officieel uit. Je downloadt de update door de Instellingen-app te openen, en dan op ‘Algemeen>Software-update’ te tikken. Je telefoon moet minstens 50% opgeladen zijn om de update uit te voeren.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!