Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Nu te downloaden: watchOS 8.6 voor de Apple Watch

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Series 6


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren diverse updates uitgebracht, waaronder watchOS 8.6 voor de Apple Watch. Wat is er nieuw in deze software-update? Dit is wat je moet weten voordat je de update installeert.

watchOS 8.6: dit is er nieuw

Een spannende update is watchOS 8.6 niet. Ténzij je in Mexico woont, want daar introduceert deze versie van watchOS eindelijk ondersteuning voor de Ecg-app en meldingen over een onregelmatig hartritme. Wij kunnen al enkele jaren gebruikmaken van deze functies op de Apple Watch: bij ons verscheen de update met deze opties al in 2019. Toch is het ook hier verstandig om de update te installeren, want er worden ook bugs mee verholpen. Bovendien is je Apple Watch dan weer helemaal bij de tijd als het gaat om beveiligingsaspecten.

watchOS 8.6 downloaden

Om de nieuwe versie van watchOS 8 te downloaden, moet je eerst je iPhone bijwerken naar iOS 15.5 – ook die update is gisteren uitgekomen. Het updaten van je Watch kan vervolgens op twee manieren:

Via je iPhone. Bij het downloaden moet je Apple Watch op de oplader liggen en voor minstens 50 procent opgeladen zijn. Je iPhone moet in de buurt zijn en verbonden zijn met wifi. Doorloop de volgende stappen:

  • Open de app Watch.
  • Open het tabblad Mijn Watch.
  • Tik op Algemeen.
  • Tik op software-update.
  • Tik op ‘Download en installeer’.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Via de Apple Watch zelf. Hiervoor open je de app Instellingen op de Apple Watch. Je vindt de update via Algemeen>Software-update’. Doorloop de aanwijzingen op het scherm voor het bijwerken en installeren.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!