Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Datum WWDC 2022 is bekend: dit is wanneer iOS 16 onthuld wordt!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Uitnodiging WWDC 2022

Apple heeft vanavond de Worldwide Developers Conference (WWDC 2022) aangekondigd. Het evenement start op maandag 6 juni (Tweede pinksterdag) en loopt tot en met vrijdag 10 juni. We krijgen dan ook meer te horen over iOS 16!

Wil je niets van het WWDC-nieuws missen? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

WWDC 2022 start op 6 juni

De WWDC is Apple’s jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars en heeft dit jaar als thema ‘Call to code’. Het evenement staat dan ook vooral in het teken van software. Op de eerste dag van het event geeft Apple een keynote en daarin wordt de nieuwe Apple-software van dit jaar gepresenteerd. Zo krijgen we een sneakpreview van onder meer iOS 16 voor de iPhone en macOS 13 voor de Mac.

Na afloop van de keynote kunnen ontwikkelaars alle nieuwe functies uitproberen door middel van bèta’s van de software. Kort daarna – naar verwachting in juli – zijn die ook voor het gewone publiek te downloaden. In september volgt dan de officiële release die iedereen kan downloaden.

Opnieuw een online event


De WWDC is doorgaans een drukbezochte happening waarbij ontwikkelaars en journalisten vanuit heel de wereld van de partij zijn. Door de pandemie is het al een aantal jaren een digitaal event. En ook dit jaar zal het event grotendeels een online aangelegenheid zijn.

Toch is er dit jaar weer iets meer interactie, zo zegt Apple in de uitnodiging voor WWDC 2022. Een groep ontwikkelaars en studenten is op de eerste dag van de WWDC welkom op Apple Park om gezamenlijk naar de keynote te kijken.

Nieuwe Apple-producten?

De WWDC draait hoofdzakelijk om nieuwe software, maar toch presenteert Apple soms ook nieuwe hardware. Dan gaat het vaak om Macs, maar bijvoorbeeld ook de originele HomePod werd tijdens de WWDC gepresenteerd. Twee jaar geleden kondigde Apple zijn eigen M1-processor aan tijdens de WWDC.