Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze updates komen dit voorjaar naar Apple Watch, Apple TV en HomePod

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple update voorjaar


Lees verder na de advertentie

Niet alleen de iPhone, iPad en Mac krijgen dit voorjaar updates: ook watchOS 8.5 komt eraan, en de Apple TV en HomePod krijgen allebei een update naar versie 15.4. Dit is er allemaal nieuw.

Apple Watch: watchOS 8.5

De Apple Watch ontvangt dit voorjaar watchOS 8.5, en Apple heeft inmiddels meerdere bèta-versies van de update uitgebracht. Opvallend genoeg zijn de verbeteringen vrij beperkt ten opzichte van de andere updates die dit voorjaar uitkomen.

Sterker nog, tot nu toe is er slechts één grote verbetering gevonden: de toevoeging van 37 nieuwe emoji’s. Daarnaast is het the usual: bugfixes en beveiligingsupdates.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple TV: tvOS 15.4


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De Apple TV krijgt dit voorjaar de update naar tvOS 15.4. In deze nieuwe versie zijn er flink wat (kleine) verbeteringen doorgevoerd. Zo is er nu ondersteuning voor netwerken met log-in, die je vaak in studentencomplexen, appartementencomplexen en hotels tegenkomt.

Ook is de Apple TV-app bijgewerkt, waardoor je gemakkelijker vanuit een serie of film switcht naar iets anders wat op je ‘Volgende’-lijst staat. Daarnaast zijn de menu’s voor Ruimtelijke Audio op je AirPods een stuk overzichtelijker geworden, en is het weer mogelijk om te navigeren door te tikken op de afstandsbediening (in plaats van klikken).

HomePod: 15.4

HomePod mini

De HomePod-software wordt óók bijgewerkt naar versie 15.4. De HomePod is nog niet te koop in Nederland, maar toch vinden we de update het bespreken waard.

In 15.4 bèta 4 is namelijk ondersteuning toegevoegd voor stemherkenning in het Nederlands. Dit houdt in dat de HomePod onderscheid kan maken tussen stemmen, en daarop zijn reacties kan aanpassen. Zo kan je bijvoorbeeld naar je laatste berichten of aankomende afspraken vragen, terwijl als iemand anders dit doet, Siri deze informatie om privacyredenen verborgen houdt.

We verwachten met de komst van stemherkenning dat de HomePod al in maart – tijdens Apple’s eerste event van het jaar – naar Nederland komt. Hier zijn overigens nog veel meer aanwijzingen voor: Siri op de HomePod spreekt sinds kort Nederlands, en Apple’s website toont al hints naar de komst van de slimme speaker in Nederland.

In versie 15.4 is er ook, net als bij de Apple TV, ondersteuning toegevoegd voor netwerken met log-in. Dit is vrij logisch: de software van de HomePod is namelijk gebaseerd op tvOS.

Apple-update voorjaar

De updates komen naar verwachting begin maart uit. Volgens de laatste geruchten is op 8 maart het eerste Apple-event van het jaar, en de kans is groot dat de release van alle updates rond die tijd valt. We verwachten ook veel nieuwe hardware op 8 maart. Je leest er meer over in ons artikel: Eerste Apple-event van 2022 véél eerder dan verwacht.

Wil je op de hoogte blijven van alle updates voor je Apple-apparaten? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac