Terug naar iOS 15.5 bèta 1 is uit: dit is er nieuw!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 15.5 bèta 1 is uit: dit is er nieuw!

Door Laura Grootaarts6 april 2022 09:132 min. leestijd0

Binnenkort komt er weer een update voor je iPhone en iPad. Apple heeft gisteren de eerste bèta van iPadOS en iOS 15.5 uitgebracht, zodat ontwikkelaars de software alvast kunnen testen. Wat is er nieuw in deze update?

iOS 15

iOS 15.5 bèta 1: wat is er nieuw?

iOS 15.5 is de opvolger van iOS 15.4, dat vorige maand verscheen. Die update zat toen vol met nieuwe functies: Universele bediening, Face ID met mondkapje, nieuwe emoji’s en nog veel meer. Zo uitbundig gaat iOS 15.5 niet worden. Toch zijn er enkele kleine maar interessante verbeteringen.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

1) Apple Classical

De app zelf is nog niet zichtbaar, wel al zitten er in de iOS-code verwijzingen naar Apple Classical. Dat is Apple’s nieuwe app speciaal voor klassieke muziek. Eerder nam Apple streamingdienst Primephonic over, nu gaan ze daar ook echt iets mee doen. Of de app straks daadwerkelijk in de update zit? Dat is twijfelachtig. Maar de voorbereiding is duidelijk in gang gezet.

2) Digitale iTunes-pas

Apple gaat de digitale iTunes-pas in de app Wallet aanpassen: deze krijgt een nieuw design. Ook krijgt de pas een andere naam: Apple Account Card.

3) Universele bediening

Universele bediening

Met iPadOS 15.4 en macOS 12.3 bracht Apple de functie Universele bediening uit, om je iPad en Mac te bedienen met dezelfde muis en hetzelfde toetsenbord. Zet je de bèta van iPadOS 15.5 op je iPad? Dan werkt dit niet meer in combinatie met macOS Monterey versie 12.3. Om het werkend te houden, moet je op je Mac ook de nieuwste bèta zetten. Apple waarschuwt hiervoor in de release-notes.

En verder …

Er zijn ook wat vernieuwingen die voor ons niet relevant zijn, omdat de bijbehorende diensten hier nog niet beschikbaar zijn. Apple Pay Cash krijgt bijvoorbeeld een nieuwe verzoek- en verzendknop. En Friday Night Baseball gaat binnenkort in première. Verder zijn de testers nog druk op zoek naar vernieuwingen in de software.

iOS 15.5 bèta: op de hoogte blijven?

Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer je iOS en iPadOS 15.5 kunt downloaden. Wil je op de hoogte blijven van iOS 15.5 en ander Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar