Terug naar Apple Watch Series 7: snelladen werkt niet bij jou? Dat kan kloppen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Watch Series 7: snelladen werkt niet bij jou? Dat kan kloppen

Door Laura Grootaarts30 maart 2022 11:022 min. leestijd0

Heb je een Apple Watch Series 7 en voelt het plotseling alsof het snelladen niet meer zo vlot gaat? Dat kan kloppen: Apple heeft pasgeleden watchOS 8.5 voor de Apple Watch uitgebracht. Met een aantal verbeteringen … en mogelijk ook een vervelende bug waardoor op de Apple Watch Series 7 snelladen niet meer werkt.

Apple Watch Series 7 snelladen werkt neit

Apple Watch Series 7: snelladen werkt niet

De Apple Watch Series 7 is het nieuwste Apple Watch-model. De Series 7 verscheen afgelopen najaar en een van de nieuwe functies van het slimme horloge is snelladen. Superhandig als je je watch ook gebruikt om je slaappatroon te monitoren, want dan draag je hem het liefst 24 uur per dag, en moet je hem snel tussendoor ergens even opladen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een Series 7 laad je met een – los aan te schaffen – usb-c-snellader in drie kwartier tijd op van 0 tot 80 procent. En acht minuten opladen is goed voor het bijhouden van een hele nacht slaap. Maar sinds watchOS 8.5 uit is, lijkt het allemaal niet meer zo bijzonder goed te werken.

watchOS 8.5 de boosdoener?

Op 14 maart kwam watchOS 8.5 uit, tegelijk met iOS 15.4. En sindsdien lijkt er iets mis te zijn met de snellaadfunctie van de Series 7. Niet bij iedereen overigens, maar op social media en discussieplatforms melden behoorlijk veel mensen dat het snelladen niet meer werkt.

De eerste klachten kwamen van mensen met een snellader van het merk Belkin. Maar later meldden ook mensen met een originele Apple-oplader dat ze tegen hetzelfde probleem aanlopen. Het snelladen verloopt soms maar half zo snel. Of de Watch laadt in een kwartier slechts twee tot vijf procent op, zodat je er alsnog maar weinig mee kunt. In sommige gevallen werkt het snelladen zelfs helemaal niet meer, zo zegt een van de klagers:

‘Ik kan ook bevestigen dat de Belkin Boost Pro helemaal is gestopt met het opladen van mijn Series 7 na het updaten naar watchOS 8.5. Op Apple-opladers laadt-ie wel op, maar de onlangs uitgebrachte snellader van Belkin werkt niet meer.’

Nog geen oplossing

Op dit moment is er nog geen oplossing voor het probleem. Apple heeft ook nog niet gereageerd. We verwachten dat er binnenkort een tussentijdse update voor de Watch komt om het probleem te verhelpen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar