Terug naar Wat betekent de oranje of groene stip in iOS 14?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Wat betekent de oranje of groene stip in iOS 14?

Door Koen van Ekeren21 september 2020 11:572 min. leestijd12

Heb je je iPhone al naar iOS 14 geüpdatet? Dan vraag je je misschien af waarom er rechtsboven soms een oranje of groene stip verschijnt. Dat is geen bug: het gekleurde bolletje waarschuwt dat de camera of microfoon van je iPhone wordt gebruikt.

Oranje of groene stip in iOS 14

Apple geeft veel om de privacy van de gebruiker en met iOS 14 is je iPhone weer wat privacyvriendelijker geworden. Maakt een iOS-app gebruik van de camera of microfoon, dan zie je voortaan in de statusbalk een groene of oranje stip. Dit betekenen ze:

  • Groene stip: een iOS-app maakt gebruik van de camera van je iPhone.
  • Oranje stip: een iOS-app maakt gebruik van de microfoon van je iPhone.

Elke keer dat je de groene stip in iOS 14 ziet, betekent dit dus dat de camera van je iPhone wordt gebruikt. Die zie je bijvoorbeeld als je de camera activeert om een selfie te schieten, of wanneer je videogesprekken voert. De oranje stip verschijnt onder meer bij het sturen van een spraakbericht, of een conversatie met Siri.

Wil je meer van dit soort tips, waardoor je alles uit je iPhone haalt? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Behalve de poster met iPhone tips & trucs ontvang je van ons de wekelijkse Lunchbreak nieuwsbrief en af toe een aanbieding. Je kunt je altijd weer hiervoor afmelden.

Welke app is het?

Zie je een oranje of groene stip, maar heb je geen idee welke app dit veroorzaakt? Haal dan het Bedieningspaneel tevoorschijn. Bovenaan in het scherm geeft je iPhone aan welke app (recentelijk) gebruik heeft gemaakt van je camera of microfoon.

Met de functie wil Apple voorkomen dat apps zonder dat je het weet op de achtergrond de iPhone-camera of microfoon gebruiken. Onder meer Facebook heeft zich hier in het verleden schuldig aan gemaakt. Is er geen bolletje, dan weet je zeker dat apps niet stiekem gesprekken of beelden opnemen.

Wil je meer vernieuwingen kennen? In een artikel hebben we alle iOS 14 functies verzameld.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

12
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Dick Rijs
Lezer
Dick Rijs

Sinds iOS14 is de batterij in 6 uur op 1 procent
Iphone 6s

bengelke
Lezer
bengelke

nu, ik heb een gelijkaardig probleem, en ik heb me, bij bol.com een battery hoesje besteld voor 50 euro, hopelijk is hiermee het probleem opgelost. U Iphone word wel zwaarder, ma so what? Ge hebt zowel een hoesje+een betere battery

Eline
Lezer
Eline

Ik heb oranje stip ik begrijp er geen zak van wat moet ik
Nu doen

Marieke Van der Meijden
Lezer
Marieke Van der Meijden

Heb jij hierop al antwoord gekregen?, ik kamp hier ook mee…

Marieke Van der Meijden
Lezer
Marieke Van der Meijden

Hallo, mijn iPhone 11 geeft oranje stipje aan, Ik ben gaan checken , zoals u vermeld, bovenaan in balk. Hier stond; camera vermeld, als ik nu kijk zie ik het niet meer terug in balk, maar het oranje stipje blijft actief . Wat wel vreemd is nu het oranje stipje zich laat zien op mijn telefoon, dat ik dus geen luidspreker meer heb tijden het bellen , ik kan niemand horen. Wie kan mij hierin verder helpen?

Kris
Lezer
Kris

Ik heb op een filmpje gezien ik weet niet of het waar is maar er was op dat filmpje als je zo’n stip hebt dat er iemand mee kijkt of luistert best wel eng

Carolina
Lezer
Carolina

Nou dat bedoel ik….is toch n raar idee! Ik heb overal gezocht en alle apps op mijn telefoon nagelopen en aangepast, maar nog steeds zie ik die bolletjes bij gebruik camera en telefoon 🙁

Carolina
Lezer
Carolina

Ik heb steeds een oranje bolletje als ik een normaal telefoon gesprek voer…..er staat verder geen enkele app open… Hoe kan dit? Wordt ik nu afgeluisterd?
En als ik een foto/selfie maak, dan zie ik een groen bolletje en die veranderd dan heel snel in een oranje bolletje…Hoe dan?
Heb al mijn apps nagelopen en alles uitgezet qua camera/microfoon, maar mijn telefoon doet nog steeds zo….