Terug naar macOS Ventura problemen: waar loop jij tegenaan?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

macOS Ventura problemen: waar loop jij tegenaan?

Door Ward Edema2 november 2022 08:406 min. leestijd155

macOS Ventura is op dinsdag 24 oktober uitgebracht, en heeft allerlei nieuwe functies. Maar net als ieder jaar brengt zo’n grote update in het begin de nodige problemen met zich mee. Bugs, irriterende functies, een trage computer of slechtere accuduur … Het komt allemaal voor. Wij zetten alle macOS Ventura problemen op een rij en geven waar mogelijk de oplossing. En loop je tegen iets op wat niet in de lijst staat, dan kun je het in de reacties laten weten – wij vullen het artikel constant aan! (Laatste update: 2 november)

macOS Ventura problemen

macOS Ventura problemen? Ik zie alleen Monterey 12.6.1!

Apple heeft naast macOS Ventura ook macOS Monterey 12.6.1 en macOS Big Sur 11.7.1 uitgegeven. Deze updates voeren dezelfde verbeteringen door op het gebied van beveiliging als Ventura, maar hebben verder geen nieuwe functies. Ze worden automatisch gedownload of zelfs geïnstalleerd, afhankelijk van je instellingen. macOS Ventura moet je daarentegen zelf aanklikken in ‘Systeeminstellingen>Software-update’. Zie je Ventura echt niet? Dan kan het zijn dat jouw Mac niet ondersteund wordt. De update draait alleen op de volgende modellen:

 • MacBook (2017 en nieuwer)
 • MacBook Air (2018 en nieuwer)
 • MacBook Pro (2017 en nieuwer)
 • Mac mini (2018 en nieuwer)
 • iMac (2017 en nieuwer)
 • iMac Pro (2017 en nieuwer)
 • Mac Pro (2019 en nieuwer)
 • Mac Studio (2022)

Om te zien welke Mac je hebt, klik je linksboven op  en kies je voor ‘Over deze Mac’.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Mijn Mac is traag na de update

Voelt je Mac een stuk trager sinds macOS Ventura? Dat is niet heel gek: na een update moet je Mac nog heel wat verschuiven en indexeren voordat hij weer de oude is qua snelheid. Geef hem hier een paar dagen de tijd voor, en zorg ervoor dat hij ingeschakeld blijft (in de slaapstand).

Houden de problemen met de snelheid aan? Dan kan er meer aan de hand zijn. Dan kun je nog je Mac opschonen – de kans is groot dat dit helpt. Denk hierbij aan het verwijderen van apps, of grote bestanden verwijderen aan de hand van DaisyDisk of andere hulpapps.

Ik mis nog functies

Helaas zet Apple de trend van vorig jaar door, en worden er weer functies uitgesteld tot later in het jaar. Bij macOS Ventura is de belangrijkste hiervan de nieuwe app Freeform. Hiermee is het mogelijk om in real time samen te werken aan een canvas, voor interactieve brainstormsessies. Die app komt uiteindelijk wel, maar pas later in 2022. Ook game-ondersteuning voor SharePlay komt pas later dit jaar naar Ventura.

Ik ben een instelling kwijt

macOS Ventura systeeminstellingen

Eén van de grootste veranderingen in macOS Ventura is de nieuwe app Systeeminstellingen. Deze vervangt het ‘oude vertrouwde’ Systeemvoorkeuren, en heeft een totaal nieuwe interface die doet denken aan de Instellingen-app op de iPhone en iPad. Dat is een stuk gemakkelijker voor iPhone-gebruikers die voor het eerst een Mac kopen, maar wat lastiger voor echte Mac-experts.

Kun je bepaalde instellingen niet meer vinden, en ben je de weg kwijt? Dan kun je linksboven in Systeeminstellingen de zoekbalk gebruiken om een instelling op te sporen. En in onze nieuwe special Mac voor Beginners 2023 leggen we stap voor stap uit waar je instellingen nu terug kunt vinden:

Mac voor Beginners 2023
Mac voor Beginners 2023
macOS Ventura-editie

Waar is de nieuwe Weer-app? En de Klok-app?

macOS Ventura weer

De nieuwe Weer-app en Klok-app zijn te vinden in de map Apps, en in je Launchpad (F4-toets). Bij laatstgenoemde kan het zijn dat de apps helemaal naar de laatste pagina zijn geschoven. Wil je meer lezen over hoe je met de nieuwe Weer-app werkt? Lees dan ons artikel: Nieuw in macOS Ventura: bekijk het weerbericht op je Mac. En ben je meer geïnteresseerd in de Klok-app? Geen probleem, ook dan hebben we een artikel voor je: Met Apple’s nieuwe Klok-app is je Mac weer bij de tijd.

Energiestand: het schema voor het in- of uitschakelen van mijn Mac is verdwenen

macOS Ventura zit vol nieuwe functies, maar Apple heeft er ook een uitgesloopt: Energiestand. Voorheen kon je hiermee bepaalde opties instellen die het stroomverbruik van je desktop-Mac verminderen. Bijvoorbeeld door een schema te maken voor het in- of uitschakelen van dit toestel. Laatstgenoemde lukt nog wel, maar dan via de Terminal-app. Ben je daar een beetje handig mee? Gebruik dan de opdracht ‘pmset’.

macOS 13 problemen

Heb je voor het uitvoeren van de update al een dergelijk schema ingesteld, dan wordt deze overgenomen naar macOS Ventura. Maar zonder de instellingen voor Energiestand moet je dus ook Terminal gebruiken om dit uit te schakelen. Daarvoor gebruik je het commando ‘pmset restoredefaults’. Met een ‘pmset -g custom’ zie je vooraf hoe het schema eruit ziet, daarna zie je met ditzelfde commando dat het schema is verdwenen. En dat je Mac weer terug is naar de standaardinstellingen. Overigens gebruiken wij de aanhalingstekens hier om de commando’s te benadrukken – die tekens zet je niet in Terminal.

Mijn app werkt niet meer!

Wanneer een grote macOS-update net beschikbaar is, zijn sommige apps nog niet bijgewerkt om het nieuwe besturingssysteem te ondersteunen. Dit kan voor problemen zorgen, bijvoorbeeld dat apps er niet helemaal goed uitzien of überhaupt niet meer werken. Werp daarom een blik op het ‘Updates’-tabblad in de App Store, klik bovenin in de menubalk op ‘Store>Laad pagina opnieuw’, en werk apps bij waar nodig.

MacBook Air 2022

Heb je een app van buiten de App Store die niet meer werkt, kijk dan op de website van de ontwikkelaar of er updates (aangekondigd) zijn. En werkt de app nog wel, maar niet naar behoren, dan vind je vaak in de app de optie om hem bij te werken. Die zit dan in de menubalk onder ‘Help’ of onder de naam van het programma.

Mijn camera wordt niet herkend in Lightroom (of andere fotosoftware)

Foto-apps als Lightroom Classic lijken met Ventura moeite te hebben met het herkennen van aangesloten camera’s. Hierdoor krijg je geen toegang tot de kiekjes die je ermee geschoten hebt. Je hebt een paar opties om dit op te lossen:

 • Lees de foto’s uit via Finder, kopieer ze naar een map op je Mac en importeer ze vanuit daar in je fotosoftware.
 • Haal de sd-kaart of compactflash-kaart uit je camera, en stop hem (met een adapter) in je Mac om de foto’s direct in je fotosoftware uit te lezen.

Mijn app vraagt om volledige schijftoegang, maar heeft dat al!

Mac app verwijderen

Een onhandige bug in macOS Ventura: programma’s die om volledige schijftoegang vragen, terwijl je ze dit al hebt gegeven. Hierdoor krijg je de situatie dat antivirussoftware je bestanden niet kan scannen, of je browser geen bestanden kan downloaden naar je downloadmap. Op dit moment is de simpelste oplossing om het programma te verwijderen – via ‘Systeeminstellingen>Algemeen>Info>Opslaginstellingen>Apps (i)’ – en daarna helemaal opnieuw te installeren. De schijftoegang werkt daarna wel weer.

Oproep: heb jij macOS Ventura problemen?

Gaan er bij jou ook dingen mis in macOS Ventura? Laat het weten in de reacties hieronder.

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

155
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Gert-Jan
Lezer
Gert-Jan

Ik had het probleem dat Norton 360 bleef vragen om “Volledige schijftoegang”, dat was echter niet met een simpele schakelaar in instellingen op te lossen, bleef er gewoon om vragen, ook na een paar keer herstarten.
Oplossing was echter vrij simpel, Norton 360 verwijderd met het bij Norton te downloaden de-installatie programma en daarna Norton 360 weer geïnstalleerd, waardoor je de juiste mogelijkheden krijgt om de instellingen correct te doen, daarna geen problemen meer.
Machine: MacBook Pro 2016

Kea
Lezer
Kea

Ik heb hetzelfde probleem gehad! En ook op deze manier kunnen oplossen. De app even verwijderen en opnieuw installeren.
Macbook Pro 2019

Jurn Aarden
Lezer
Jurn Aarden

Ik heb precies hetzelfde probleem met de Norton 360 hij blijft vragen op volledig toegang tot de schijf maar sommige schakelaars krijg je niet aan. Nu is mijn Mac niet beschermd tegen virussen en dat is erg kwalijk van Apple of Norton. Dit moet snel opgelost worden Ik ben gelukkig niet de enige met dit probleem

Herman
Lezer
Herman

Installatie op mijn MacBook Pro M1 2021 is probleemloos verlopen, als werkt, geen problemen. Ben wel blij met StageManager.

Raimond
Lezer
Raimond

Stage manager werkt bij mij niet zelfde Mac
Krijg hem niet aangevinkt

raimond langhorst
Lezer
raimond langhorst

ik heb zelf het gevonden

Stage manager aanzetten

Ga naar systeeminstellingen
Ga naar Bureaublad en Dock
Scroll naar onder en zet Beeldschermen hebben afzonderlijke spaces aan
Waarschijnlijk moet je opnieuw opstarten maar nu werkt Stage Manager

Paul G.
Lezer
Paul G.

StageManager is inderdaad een fijne toevoeging, maar hoe nu als je twee programma’s naast elkaar permanent geopend wil houden op de monitor? Stagemanager laat dat niet goed toe. Had daar programmaatje Magnet voor, maar dat werkt niet meer als Stage-manager is ingeschakeld. En ook de ingebouwde optie om linksboven op de groene uitvergrootknop te drukken en te kiezen voor twee beelden naast elkaar werkt niet goed onder StageManager.

Rien
Lezer
Rien

Gisteren Ventura geïnstalleerd, maakt verbinding met modem maar daar houd het mee op. Apple help heeft van alles geprobeerd maar niets helpt. Heb
Geen internet en kan niet online meer. Moet nu naar een reparatie centrum volgens apple. Ventura maar niet aan beginnen

Harm
Lezer
Harm

Ik heb de update net uitgevoerd en heb hetzelfde probleem. Is er al duidelijkheid over de oorzaak/oplossing?

Maarten
Lezer
Maarten

Ik heb hetzelfde probleem. Van alles geprobeerd. Totdat het plots wel lukte en later weer niet. Vreemd dat apple hier niets aan doet. Ligt volgens mij duidelijk aan ventura

PP Service
Lezer
PP Service

Printer interface werkt niet goed meer. Het opslaan van voorkeuren van bijvoorbeeld lades en afdrukken in grijstinten zijn wel op te slaan maar worden niet herkend bij aankleden van de voorkeuren

Dimitri Van De Velde
Lezer
Dimitri Van De Velde

Ik ervaar dit probleem ook. Heb jij al een oplossing gevonden hiervoor

Valerie
Lezer
Valerie

Zoekfunctie in de mail werkt niet meer, weet iemand een oplossing?

Mike
Lezer
Mike

Mijn iMac gaat niet meer in slaapstand zoals vroeger maar lijkt compleet uit. Of ik krijg hem niet meer uit slaapstand?

Erik
Lezer
Erik

Ik heb hetzelfde probleem. Het enige dat dan werkt is twee keer kort op de aan/uit knop drukken en dan start de Mac weer vanaf het begin, maar dus niet vanuit de slaapstand.

louise
Lezer
louise

ik kan de foto’s van mijn leica-d-lux 4 niet meer downloaden
de camera heeft ‘toegang’ maar verschijnt vervolgens niet op het computerscherm

Erik
Lezer
Erik

Ook met Nikon het zelfde probleem.
Ook Lightroom laat geen RAW bestanden.

Hans Bierstekers
Lezer
Hans Bierstekers

Ik heb problemen met het delen van bestanden. Normaal als ik via pages op de knop delen druk, dan kan ik kiezen voor mail ed an tevens kan ik dan aangeven op welke manier ik het bestand wil delen (word, pdf ed) deze functie lijkt te zijn verdwenen? Of kan mij iemand vertellen hoe ik dit weer op kan roepen?

Luc Van Belleghem
Lezer
Luc Van Belleghem

hallo, ik kan geen foto’s meer opladen uit mijn albums… de albums zijn verdwenen, de foto’s zelf verschijnen nog wel maar alleen in omgekeerde chronologische volgorde (nieuwste eerst) maar heb 22 000 foto’s… als ik bvb een zoekertje op 2dehands of marketplace wil plaatsen moet ik scrollen om de juiste foto te vinden (onbegonnen werk). Tot gisteren kon ik gewoonweg naar een album gaan en daar de foto’s selecteren, nu gaat dit niet meer. De albums met de foto’s zijn wel nog apart beschikbaar hoor.

M.K
Lezer
M.K

Beste iCreaters,

Mijn iMac gebruikte een schema vanuit energie beheer. Hij schakelt zichzelf bijv. elke door de weekse dag om 23:00 uit.
Nou heb ik geprobeerd het tijdschema aan te passen vanuit Energiestand bij Systeeminstelling maar kan ik nergens de schema knop terug vinden. Weten jullie waar deze zich bevind?

Mvg.

Bart
Lezer
Bart

Na installatie van Ventura, blijft “nieuwe iCloud-voorwaarden” op rood staan. Iemand een oplossing?

Bart
Lezer
Bart

Via oud forum over Catalina ws gevonden: uitloggen iCloud account en opnieuw inloggen. Vooralsnog werkt dat.

Jakob Huizen van
Lezer
Jakob Huizen van

I Mac start pas op bij de derde poging. Mijn externe schijven worden opeens niet meer gelezen. Herstelprogramma werkt niet. Ventura lijkt minder goed getest als ze hebben aangegeven

Willy Verhaegen
Lezer
Willy Verhaegen

Na installatie op mijn imac wil LightRoom C niet meer opstarten. Oorzaak is blijkbaar dat de cataloog op een externe schijf staat. Nadat ik die op de c-schijf had gezet was probleem opgelost.

Caroline
Lezer
Caroline

Ik kan geen snelkoppelingen meer plaatsen op het bureaublad van mijn MacBook Air (M1 2020).

Roní
Lezer
Roní

Geen”Energieinstellingen” meer…? “There’s an app for that!” https://www.wired.com/2010/10/app-for-that/

Mik Peter C.
Lezer
Mik Peter C.

Na installatie Ventura, kan ik nog wel scannen maar de scan op het scherm blijft blank, geen tekst alleen een blanco blad

Paul de Bruijn
Lezer
Paul de Bruijn

Weet iemand hoe je Freeform bestanden verwijdert? Binnen de app werkt de knop verwijderen niet!

Marlou
Lezer
Marlou

Mijn gescande documenten lijken goed te gaan maar zijn bestanden met blanco pagina’s!

f van der veen
Lezer
f van der veen

sinds update werkt finder heel traag als ik een afbeelding wil invoegen in bv fb of wordpress zeker 3/4 minuut daarnaast werkt mijn canon camera niet meer omdat eos de camera niet herkent terwijl hij de camera wel herkent bij gebruik lightroom

Vincent
Lezer
Vincent

Instellingen zoals nfs shares meteen laden verdwenen.
Time Machine werkt niet meer met netwerkshare ( ook al is de drive weer “gemount”)
Apple Music speelt onder Ventura geen video’s meer af op MacBook Air M1
Contrast minder hoog op het retina scherm van een MacBook Air M1

Elma
Lezer
Elma

Mijn (MAC)agenda synchroniseert niet meer met de Exchange Server? Herkenbaar?

Huib
Lezer
Huib

Dat heb ik ook. Je moet de standaard agenda echt goed aanvinken en ook op Mac agenda.

Jan-Robert L. Swagers
Lezer
Jan-Robert L. Swagers

SCHERM RESOLUTIE – VLAKKEN OVERLAPPEN. Sinds Venture overlappen diverse vlakken van mijn software applicatie niet meer goed – ze overlappen. Online help geeft geen uitkomst van Apple.

Anette
Lezer
Anette

Lightroom classic werkt niet meer. Geeft steeds een foutmelding.

Jos
Lezer
Jos

Het uploaden van foto’s was in de vorige versie mogelijk via de iPhoto-gebeurtenissen. (door mij geselecteerde rubrieken) Nu alleen nog via de bibliotheek. Als je dan heel veel foto’s hebt, is het wel heel lang en erg vervelend zoeken naar het juiste plaatje. Of is er een instelling waaraan ze gesleuteld hebben?

Steven
Lezer
Steven

Sinds de update wordt de handtekening in Mail helemaal onderaan gezet. Dat betekent dat die daar ook komt te staan bij het beantwoorden van de mail. De handtekening komt dan onderaan het bericht te staan dat ik ontvangen heb en niet in het bericht dat ik zelf stuur.
Ik heb hiervoor al 2 keer naar Apple gebeld maar daar weet men geen oplossing. Men zou aan het zoeken zijn naar een oplossing…

bas
Lezer
bas

deze herken ik ook, oplossing kan ik niet vinden.

Paul G.
Lezer
Paul G.

Is het iemand al gelukt om onder Ventura de iPhone (IOS16) – nu met continuity-camera-optie – te koppelen binnen Cisco-Webex? De optie ‘iPhone koppelen’ wordt vooralsnog niet gegeven bij het openen van het Webex-programma. iPhone-optie als camera werkt bijvoorbeeld wel met het maken van opnames in Quick Time player.

Frederic
Lezer
Frederic

Barco clickshare app werkt niet meer.

John
Lezer
John

sinds Ventura kan ik geen concepten meer terugvinden in een van mijn vijf accounts en de gisteren nieuwe gemaakte concepten zijn ook niet meer terug te vinden

Hans
Lezer
Hans

geen of zeer traag en onstabiel internet

Hans
Lezer
Hans

inmiddels opgelost
Zat hem in Kaspersky. (ja ik weet het heb ik wellicht niet nodig 😬) Alle bevoegdheden verwijderd in systeemvoorkeuren (volledige schijf toegang) opnieuw installeren en volledige schijf toegang weer toekennen. Weer internet en volledige snelheid terug

ROnv
Lezer
ROnv

Ik heb ventura op mijn macbook pro en macbook air gezet en dat ging probleemloos. Wel sommige instellingen zoeken.

Wat wel anders is, en ik vind het wel lastig, is de umlaut op de e of trema enz. Eerst was het de toets vasthouden maar dat is niet meer. Kan ook geen oplossing vinden. Heeft iemand die?

jvh
Lezer
jvh

toets even ingedrukt houden, dan op de overeenstemmend cijfer klikken
u en ü
(u blijven ingeduwd houden dan 2)

jvh
Lezer
jvh

Netwerk Locaties onvindbaar

Waar heeft Apple de Netwerk Locaties gezet, zouden onder Netwerk moeten te vinden zijn, maar daar is enkel een mogelijkheid om de volgorde van de Voorzieningen aan te passen, maar niet om een nieuwe Locatie aan te maken om deze Voorzieningen als set te bewaren zoals onder Monterey en eerder …

Erik
Lezer
Erik

De app Kaarten toont geen kaart meer op de achtergrond sinds ik Ventura heb geïnstalleerd.

jvh
Lezer
jvh

je kan toch lichte of donkere achtergrond instellen via “Weergave” ?!

Erik
Lezer
Erik

Sinds vandaag zijn de kaarten weer beschikbaar 🙂

Hans Dekker
Lezer
Hans Dekker

Na de update naar MacOS 13 Ventura geeft bij mij in de Apple Kaarten in de optie Verken, Auto, OV en Satelliet het scherm buiten een raster scherm geen enkel beeld (kaart materiaal )weer. Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen is?

Schelte van der Wal
Lezer
Schelte van der Wal

Sinds ik gisteren Ventura heb geïnstalleerd op mijn iMac 24 ( M1 processor) blijkt TotalAV ( mijn antivirusbeschermer) geen bescherming meer te bieden voor malware. Consultatie bij TotalAV, reageert wel snel, maar biedt mij geen oplossing hetgeen betekent dat ik niet meer beschermd ben tegen malware aanvallen. Misschien zijn er meerdere gevallen bekend met mogelijk een oplossing?

Bert Gerritsma
Lezer
Bert Gerritsma

De Norton virusscanner is niet op te starten. Kan ik er vanuit gaan dat Norton zelf met een update komt om dit te herstellen/

strikki
Lezer
strikki

ik ben uit België en kan de website van “mijn CM” niet meer openen sinds ik MacOS Ventura heb

Bonnette van Zuijlen
Lezer
Bonnette van Zuijlen

Lightroom classic werkt niet goed meer. Witbalans is vreemd en krijg ik niet meer goed.

Jelle Westra
Lezer
Jelle Westra

De App Foto’s deed aanvankelijk niets meer. Na enige tijd begon de Mac gelukkig het programma te herstellen.

Jelle Westra
Lezer
Jelle Westra

De foto’s (63.000) zijn weliswaar weer ingeladen in Foto’s. Maar mijn complete mappen en album indeling is verdwenen. Mijn levenswerk😞

marijke
Lezer
marijke

Ik ben helemaal niet vertrouwd met de terminal app. Ik heb deze kunnen openen maar begrijp helemaal niet hoe ik de energiestand van mijn computer daar kan instellen. Graag voor een leek een eenvoudige uitleg….

Mark
Lezer
Mark

Bij voorbeeld dagelijks om 22 uur uitschakelen is het commando:
sudo pmset repeat shutdown MTWRFSU 22.00:00

uit de sluimerstand haren om 21.59 uur:
sudo pmset repeat wake MTWRF 21:59:00

Adrianus Vlasveld
Lezer
Adrianus Vlasveld

Ik had kleine problemen met vorige systeem, dat de computer terug ging naar paswoord met iedere update steeds minder tot haast nul.

Nu met het nieuwe systeem weer regelmatig dat het teruggaat naar paswoord

Jean Pierre
Lezer
Jean Pierre

Als ik scan blijft het een blanco pagina en open de scan niet

Meindert de Boer
Lezer
Meindert de Boer

Sinds de update naar Ventura kan ik mijn Seagate Backup Plus Drive wel benaderen en documenten van af halen maar niets op aanbrengen. Wat ik ook probeer hij start automatisch op met read only

Schelte van der Wal
Lezer
Schelte van der Wal

Mijn printer ( HP-MFP M281fdw) werkt niet meer na upgrade Ventura. Printer wordt in z’n geheel niet meer herkend en kan ook niet opnieuw worden aangemaakt. Vanwege dit feit overweeg ik om te downgraden naar Monterey want zonder printer/scanner wordt het wel erg problematisch, of is er iemand met een oplossing?

Niock
Lezer
Niock

Na de installatie van Ventura op m’n MacBook Pro MI moet ik wel heel veel moeite doen om mijn externe schijf (LaCie) te zien en te benaderen! In ieder geval de beveiliging opties op minder veilig gezet en software van LaCie gedownload, zelfs hierna moet ik in deze software regelmatig de optie ‘mounten’ kiezen. Het lijkt dan een eeuwigheid te duren voor deze externe schijf verschijnt!

Bart
Lezer
Bart

Yep! Zelfde euvel hier.

Sebastian
Lezer
Sebastian

In Foto’s kan ik een bewerkte foto niet meer dupliceren of naar mijn bureaublad (of een map) slepen. Het bronbestand is dan onvindbaar. Een niet bewerkte foto kan ik wel dupliceren. Ik laad altijd alle bronbestanden in en icloudfuncties staan uit.

Dolf
Lezer
Dolf

Ik kon vandaag mijn MP4 beelden niet afspelen via Quick Time Player. Lag aan extensies? Geen idee hoe te verhelpen!

Dolf
Lezer
Dolf

Inmiddels extensies gevonden, Macbook opnieuw opgestart en klaar was het! Gelukkig!

Werner
Lezer
Werner

Mijn MacBook Pro maakt niet automatisch verbinding met WiFi.
Deze moet ik handmatig selecteren voordat het werkt.

Jack
Lezer
Jack

Kan in systeeminstellingen ‘muis’ niet meer vinden

Peter
Lezer
Peter

Sinds de update geen internet meer. Niet meer via wifi, niet via een hotspot van mijn telefoon en niet bekabeld via Ethernet. Overal staat dat ik verbonden ben. Maar dat is het dan. Ik baal hier ontzettend van. Nieuwe Mac studio. En als er een fix komt? Ik heb geen internet, hoe krijg ik dat gedownload.

Peter Geerts
Lezer
Peter Geerts

Na de upgrade naar MacOS Ventura op mijn Macmini 2020 M1 werkt mijn internet toegang enkel nog ‘selectief’. De meeste websites in safari zijn onbereikbaar (in Brave of Firefox nog wel).
Daarnaast geen toegang tot app-store en andere online functies (weer en aandelen widget bvb.)