Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Installeer macOS Ventura 13.5 niet: update bevat vervelende bug

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
macOS 13.5 bug


Lees verder na de advertentie

Update 18-08: Apple heeft vandaag macOS Ventura 13.5.1 uitgebracht, die de bug in Locatievoorzieningen oplost.


Vorige maand bracht Apple een nieuwe update voor de Mac uit: macOS Ventura 13.5. Grote vernieuwingen zijn er niet, maar de update brengt wel een vervelende bug met zich mee.

Bug in macOS 13.5

Bij Mac-gebruikers die macOS 13.5 hebben geïnstalleerd, is het niet mogelijk om de instellingen van Locatievoorzieningen te wijzigen. Dit werd voor het eerst opgemerkt op het forum van MacRumors.

Ga je naar ‘Systeeminstellingen>Privacy en Beveiliging>Locatievoorzieningen’, dan worden met macOS Ventura 13.5 geen apps vermeld. Je kunt Locatievoorzieningen voor specifieke apps niet in- of uitschakelen, zoals je op de afbeelding hieronder ziet.


kooptip

Het is dus niet mogelijk om te zien welke apps op dit moment toegang hebben tot locatiegegevens. Het enige wat je kunt doen, is Locatievoorzieningen in z’n geheel in- of uitschakelen. Nieuwe apps die je installeert, hebben door deze bug sowieso geen toegang tot je huidige locatie.

Als je macOS Ventura 13.5 nog niet hebt geïnstalleerd, kun je beter wachten tot er een nieuwe update beschikbaar is. We verwachten dat Apple snel met een update komt waarin het probleem met Locatievoorzieningen is opgelost.

Heb je macOS 13.5 al geïnstalleerd, dan zit er niets anders op dan te wachten op de volgende macOS-update. Er bestaat nog geen oplossing voor deze bug. Wil je op de hoogte blijven van wanneer Apple met een nieuwe macOS-update komt? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

macOS Sonoma

Over een paar maanden komt Apple met een grote macOS-update. Met macOS Sonoma komen allerlei nieuwe functies naar de Mac, waaronder widgets op het Bureaublad, profielen in Safari en meer. Meer hierover lees je in ons dossier: