Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Nieuw in macOS Ventura: bekijk het weerbericht op je Mac

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
macOS Ventura weer


Lees verder na de advertentie

Wat voor weer wordt het? Je Mac weet het precies. Want sinds het verschijnen van macOS Ventura, vind je de app Weer nu eindelijk ook op je Mac. Het is een van de nieuwe apps in de grote Mac-update van dit jaar. Zo werkt de Weer-app op je Mac!

macOS Ventura weer

Weer-app Mac: nieuw in Ventura

Gebruik je de gelijknamige app ook op je iPhone, dan ga je het een en ander herkennen – je kunt zelfs een bijbehorende widget gebruiken. Of een seintje ontvangen zodra er een weer-alarm is.

1 Het weerbericht op je Mac


kooptip


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Het weerbericht op je Mac

Open je de app Weer, dan zie je direct wat de weersomstandigheden op je huidige locatie zijn. De geanimeerde achtergronden geven je meteen een indruk van het weer. Als je wilt, hoef je niet naar buiten te kijken.

2 Check de losse modules

Check de losse modules

De losse modules geven je al heel veel achtergronden bij het weer: van de UV-index tot de verwachte hoeveelheid neerslag. Klik maar eens op een module voor meer achtergrondinformatie en een blik op de toekomst.

3 Weerkaarten met neerslag, temperatuur en luchtkwaliteit

Weerkaarten met neerslag, temperatuur en luchtkwaliteit

Een bijzondere module is de weerkaart rechtsboven. Klik erop voor een extra grote en duidelijke weergave. Via het icoon met de ruitjes wissel je tussen neerslag, temperatuur en luchtkwaliteit.

4 Het weer op een andere locatie

Weerkaarten met neerslag, temperatuur en luchtkwaliteit

Het weer van een andere locatie zien kan natuurlijk ook. Gebruik hiervoor het zoekvenster rechtsboven. Wil je het weer vaker raadplegen? Klik dan op ‘Voeg toe’. Je vindt de locatie dan snel terug via de balk links.

5 Weer-widget

Weer-widget

Snel weten wat het weerbericht is? Zet de Weer-widget in het Bedieningspaneel! Klik op de tijd en dan helemaal onderaan op ‘Wijzig widgets’. Via de lijst links voeg je de widget toe. Zo hoef je niet steeds de app te openen.

6 Waarschuwingen voor noodweer

Waarschuwingen voor noodweer

Wil je waarschuwingen ontvangen voor noodweer en regen? Ga dan naar ‘Weer>Instellingen’ en vink aan welke meldingen je wilt ontvangen. Gebruik je de Weer-app voor het eerst, dan zijn de opties mogelijk uitgegrijsd. Weer komt eerst nog met een pop-up waarin je toestemming moet geven voor het versturen van meldingen, wacht die nog even af.

Ten slotte: de Weer-app is niet alleen nieuw op de Mac. Ook op de iPad maakt de Weer-app zijn debuut. Daarover lees je meer in het artikel iPadOS 16: Weer-app komt eindelijk naar je iPad (en zo werkt-ie).

Ook dit is er nieuw in macOS Ventura

Wil je regelmatig dit soort Apple-tips lezen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!