Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

macOS 13.5 is uit: de meest stabiele versie van Ventura óóit

Auteur: Ward Edema
0 reacties
macOS Ventura voorbereiding


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteravond macOS Ventura 13.5 uitgebracht, en de update brengt twee belangrijke verbeteringen. Dit is er nieuw.

macOS Ventura 13.5

Hoewel macOS Ventura pas sinds oktober uit is, gaat het besturingssysteem inmiddels alweer bijna met pensioen. Zijn opvolger, macOS Sonoma, komt al rond september of oktober uit. Daarmee hoef je geen grote nieuwe functies meer te verwachten voor Ventura – maar wél een nieuwe update!

Apple heeft gisteravond macOS Ventura 13.5 uitgebracht. En hoewel normaal gesproken een punt-update wel een paar nieuwe functies introduceert, zijn de verbeteringen nu vooral onder de motorkap te vinden. In Apple’s woorden: ‘deze update bevat belangrijke probleemoplossingen en beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers’.

Bugfixes en beveiliging

De update is dus met name gericht op het oplossen van de laatste bugs van macOS Ventura, zoals de harde schijf-bug op de Mac Pro, en het dichten van beveiligingslekken. Volgens Apple werden deze lekken mogelijk actief gebruikt, dus het is sowieso belangrijk om te updaten om jezelf te beschermen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

macOS 13.5

Je gaat hiervoor naar ‘Systeeminstellingen>Algemeen>Software-update’. Daar staat macOS 13.5 voor je klaar – mits je de functie ‘Bèta-updates’ hebt uitgeschakeld.

Meer updates

Ook je andere Apple-apparaten hebben updates voor je klaarstaan. Apple heeft namelijk ook iOS 16.6, iPadOS 16.6, watchOS 9.6 en tvOS 16.6 uitgebracht. Ook zijn er updates voor iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey en macOS Big Sur.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!