Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

App verwijderen in macOS Ventura? Zo doe je dat!

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Verwijder app macOS Ventura


Lees verder na de advertentie

Hoe kun je een app verwijderen in macOS Ventura? Het is even zoeken, maar de optie zit verborgen in de nieuwe Systeeminstellingen-app. Hier vind je hem.

Verwijder app macOS Ventura

Systeemvoorkeu… instellingen?

Apple lijkt het een beetje overgenomen te hebben van Microsoft: de oude vertrouwde plek van een bepaalde instelling helemaal veranderen, waardoor je als gebruiker weer mag gaan zoeken. Met macOS Ventura heeft Apple de instellingen van de Mac helemaal veranderd. De oude Systeemvoorkeuren-app is weg, en Systeeminstellingen vervangt hem.

kooptip


kooptip

De nieuwe instellingen hebben een totaal andere lay-out, waardoor het lastig kan zijn om bepaalde opties terug te vinden. Zo ook voor het verwijderen van apps. Voorheen vond je die optie onder ”>Over deze Mac>Opslag’, maar nu is dat menu helemaal uitgekleed. Dus waar zit de optie nu?

App verwijderen macOS Ventura

app verwijderen macOS Ventura

1. Apps van buiten de App Store

De optie voor het verwijderen van apps zit nu verborgen onder ‘Systeeminstellingen>Algemeen>Info’. Scrol hier naar beneden, en kies ‘Opslaginstellingen’. Wacht even totdat alles is geladen – dit kan enkele minuten duren – en tik dan op het i’tje achter ‘Apps’. Hier krijg je de optie om een app aan te klikken, en vervolgens op ‘Verwijder’ te drukken om de app te wissen.

app wissen macOS Ventura

2. Apps van de App Store

Omslachtig hè? Voor apps die je uit de App Store hebt gedownload, is het proces een stuk simpeler. Open hiervoor je Launchpad. Dit doe je via de F4-toets, via de map ‘Apps’, of met Spotlight (command+spatiebalk). Navigeer in je Launchpad naar de app die je wilt wissen, houd hem even ingedrukt, en klik op het kruisje. Klik dan op ‘Verwijder’.

Meer macOS Ventura tips

Wil je meer macOS Ventura tips over alle nieuwe functies en veranderingen? Werp dan een blik op onze artikelen:

En ervaar je problemen met macOS Ventura? Wellicht staat de oplossing voor je klaar in ons artikel over alle bekende macOS Ventura problemen tot nu toe.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!