Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Berichten aanpassen of intrekken in macOS Ventura

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Berichten bewerken op de Mac


Lees verder na de advertentie

Sinds iOS 16 kun je berichtjes die je verstuurd hebt via je iPhone na verzending nog aanpassen en verwijderen. Dit najaar nog verwachten we macOS Ventura (macOS 13) en je raadt het al: die handige functie krijg je dan eindelijk ook op je Mac. Hoe het werkt? Dat laten we je nu alvast zien.

Berichten bewerken op de Mac

Berichten aanpassen of intrekken

Een berichtje verstuurd waar je direct spijt van hebt? Zit er een idiote spelfout in, of heb je een bericht zelfs naar de verkeerde persoon gestuurd? Je kunt de situatie nog redden. In de minuten na verzending kun je berichten aanpassen of de verzending helemaal ongedaan maken.

1) Bericht intrekken Mac


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Bericht wijzigen

Ctrl-klik op een zojuist verzonden bericht en klik op ‘Wijzig’. Je laatst getypte bericht verschijnt dan in een venstertje waarin je het kunt bewerken. Tevreden met je aanpassing? Klik op het V’tje erachter.

2) Wijzigingen inzien

Bewerkingen geschiedenis

Onder aangepaste berichten staat het labeltje ‘Gewijzigd’. Klik je hierop, dan zie je alle aanpassingen die je in het bericht hebt doorgevoerd. Je kunt een bericht maximaal vijf keer aanpassen. Je hebt hiervoor een kwartiertje de tijd. De ontvanger ziet wel dát er iets veranderd is aan het bericht, maar natuurlijk niet wát.

3) Bericht intrekken

Bericht intrekken

Wordt het he-le-maal niks meer met je bericht? Of heb je een berichtje naar de verkeerde persoon gestuurd? Ctrl-klik erop en klik dan op ‘Verwijder’ om het helemaal weg te halen. Een bericht intrekken kan tot twee minuten na verzending. De ontvanger zal wel altijd zien dat er een bericht is geweest.

Hetzelfde op de iPhone

iOS 16 berichten verbeteren

Berichten aanpassen of intrekken op de iPhone gaat eigenlijk volgens hetzelfde principe en dat werkt nu dus ook al. Je ziet de bovenstaande opties als je je vinger wat langer op een tekstballon houdt. Wil je er meer over weten, lees dan Eindelijk: in iOS 16 kun je Berichten bewerken en intrekken.

macOS Ventura?

macOS Ventura is het nieuwe besturingssysteem voor de Mac. Apple heeft het aangekondigd voor dit najaar maar we weten nog niet precies wanneer de update verschijnt, maar reken op oktober. Nieuw zijn onder meer Stage Manager, een nieuwe Klok-app en continuïty camera, waarbij je iPhone-camera dienstdoet als webcam. Wil je meer weten over de nieuwe functies, lees dan ook ons dossier: