Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

macOS Ventura: mail inplannen, intrekken en meer

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Mail planningsassistent


Lees verder na de advertentie

We verwachten dat later deze maand een grote update voor je Mac: macOS Ventura. Met een hoop grote vernieuwingen, maar ook heel veel kleine handigheidjes. Zo kun je straks in de app Mail mails inplannen, intrekken en meer. Wij laten je alvast zien hoe het werkt!

Mail planningsassistent

macOS Ventura Mail: wat is er nieuw?

Op je iPhone zitten sinds iOS 16 enkele handige vernieuwingen in de app Mail. Misschien denk je: wat onhandig dat die ontbreken. Maar deze maand maken de verbeteringen van de iOS 16 Mail-app dan eindelijk ook hun opwachting op de Mac. Mail krijgt er met macOS Ventura functies bij die er eigenlijk al veel eerder hadden moeten zijn. We nemen ze met je door.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

macOS Ventura mails inplannen

1) Plan je mails in

Houd de knop naast het papieren vliegtuigje ingedrukt om een mail voor een later moment in te plannen. Apple presenteert twee vaste momenten om uit te kiezen. Zijn die het beide niet, dan is er altijd nog de optie ‘Stuur later’. Via de optie ‘Stuur later’ plan je een bericht tot op de minuut nauwkeurig. Je kiest het verzendmoment via een kalender en een klokje. Ter bevestiging klik je uiteindelijk op ‘Plan’.

2) Mail intrekken

Heb je een mail verzonden en slaat plots de twijfel toe? Linksonder in Mail verschijnt heel eventjes de blauwe knop ‘Maak verzenden ongedaan’. Hiermee heb je – in de momenten na verzending – nog de kans om de mail in te trekken. Je hebt tien seconden de tijd om je mail in te trekken.

3) Verbeterde zoekfunctie

Zoekfunctie mail

De geïntegreerde zoekfunctie van Mail is verbeterd, met voorgestelde zoektermen die verschijnen zodra je in het zoekveld begint te typen. Mail detecteert ook recent gedeelde documenten, bijlagen, koppelingen en andere elementen.

4) Vergeet geen enkele mail

Een mail waar je op een later moment nog op terug moet komen? Die ga je niet meer vergeten. Geef aan wanneer en hoe laat je aan de mail herinnerd wilt worden, en de mail komt op dat moment weer opnieuw in je mailbox.

En nog meer!

  • Linkjes zijn voortaan geen blauw onderstreepte stukjes tekst meer: je krijgt een mooie preview te zien van de gelinkte pagina.
  • Vergeet je een bijlage of ontvanger? Dan krijg je een seintje zodat je het snel nog kunt verbeteren. Deze functie is er voorlopig alleen in het Engels.
  • Belangrijke mails geef je een prominente plek in je inbox, zodat je ze snel kunt opvolgen. Ook deze functie is er alleen in het Engels.

macOS Ventura

macOS Ventura is de grote Mac-update van dit jaar en wordt ook wel macOS 13 genoemd. Apple kondigde deze update al in juni aan voor dit najaar. Wanneer is de macOS Ventura release date? Dat weten we nog niet precies, maar waarschijnlijk nog deze maand. Ook dit wil je misschien weten over macOS Ventura:

Op de hoogte blijven van wanneer deze grote Mac-update uitkomt? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!