Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Nu downloaden: beveiligingsupdate voor iPhone, iPad, Mac en Watch

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Alle Apple devices


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren iOS 14.4.1, iPadOS 14.4.1, macOS Big Sur 11.2.3 en watchOS 7.3.2 uitgebracht voor de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch. Het gaat om kleine maar belangrijke updates: er wordt een beveiligingsprobleem mee verholpen.

Wat is er nieuw?

De updates hebben geen nieuwe functies – daarvoor moeten we wachten op iOS 14.5 en macOS Big Sur 11.3. Wel lossen deze updates een belangrijk beveiligingsprobleem op, waarbij hackers malafide code kunnen uitvoeren op jouw apparaat. Het probleem was zo nijpend, dat Apple geen bèta heeft uitgerold – de update is direct gereleased zonder dat daar een test aan vooraf ging. Apple adviseert alle gebruikers om de updates zo snel mogelijk te downloaden. Dat doe je zo.

macOS Big Sur 11.2.3 downloaden

Open de app Systeemvoorkeuren op je Mac en klik op Software-update. Klik hier op ‘Werk nu bij’ en doorloop de stappen om de update te downloaden en te installeren.

iOS 14.4.1 en iPadOS 14.4.1 downloaden

Open op je iPhone of iPad de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Tik hier op ‘Download en installeer’ en doorloop de stappen op het scherm. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of dat je iPhone of iPad aan de stroom hangt.

watchOS 7.3.2 downloaden


kooptip

Open de app Instellingen op de Apple Watch. Je vindt de update via Algemeen>Software-update’. Doorloop de aanwijzingen op het scherm voor het bijwerken en installeren. Updaten kan ook via de iPhone. Hiervoor op je de app Watch en ga je naar het tabblad Mijn Watch. Tik op ‘Algemeen>Software-update>Download en installeer’.

Bij het downloaden moet je Apple Watch op de oplader liggen en voor minstens 50 procent opgeladen zijn. Je iPhone moet in de buurt zijn en verbonden zijn met wifi.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!