Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

macOS Big Sur 11.3 komt eraan en dit zijn de grote vernieuwingen

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
Macs met macOS Big Sur


Lees verder na de advertentie

Binnenkort komt er een update voor macOS Big Sur uit. MacOS Big Sur 11.3 krijgt voor een tussentijdse update behoorlijk wat nieuwe functies. Dit zijn de opvallendste vernieuwingen!

Safari wordt persoonlijker

Voor Safari betekende macOS Big Sur enkele maanden terug al een grote verandering. Nieuw was toen het privacyrapport (klik op het schildje naast de adresbalk) en opties om de startpagina van Safari zelf in te richten. Straks kun je de onderdelen op de startpagina – Favorieten, Leeslijst, Siri-suggesties – op je eigen manier sorteren. Ontwikkelaars krijgen uitgebreidere mogelijkheden voor het maken van Safari-extensies.

iOS-apps zien er beter uit

Op de allernieuwste generatie met een M1-chip (de MacBook Air, MacBook Pro en Mac mini) is het mogelijk om iPhone- en iPad-apps te gebruiken, maar die mogelijkheid kan nog wel wat verbeteringen gebruiken. Dat gebeurt met macOS Big Sur 11.3. iPad-apps starten daarmee indien mogelijk op een groter scherm. En er komt een Voorkeuren-menu waarmee je toetscombinaties kunt instellen als alternatief voor de aanraakbediening.

Sorteren in Herinneringen

In de app Herinneringen kun je je to-do’s voortaan gemakkelijker sorteren: op titel, aanmaakdatum, verloopdatum of prioriteit. Ook komt er nu de optie om je to-dolijstjes uit te printen, want het soms toch wel fijn om iets op papier te kunnen afvinken.

En nog meer!


kooptip

Naast de bovenstaande verbeteringen, mag je je ook verheugen op een hoop kleine nieuwe functies. Zo komt er in de app Muziek een Made for you-snelkoppeling om snel je favoriete muziek op te starten. Daarnaast komt er ondersteuning voor de nieuwste gamecontrollers: or PS5 DualSense en Xbox Series X Controllers. Ook iOS 14.5 dat binnenkort verschijnt, zal deze controllers ondersteunen.

macOS Big Sur 11.3

De eerste versie van macOS Big Sur is verschenen in november en geeft je Mac een compleet andere look. macOS Big Sur 11.3 is een relatief grote tussentijdse update voor je Mac. De bèta-versie van de software is inmiddels verschenen en daar wordt druk mee getest. De exacte release-data is nog niet bekend.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!