Terug naar iPadOS 16 release: de grote iPad-update verschijnt al heel snel!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPadOS 16 release: de grote iPad-update verschijnt al heel snel!

Door Annemiek Lourensen18 oktober 2022 17:183 min. leestijd0

Apple heeft zojuist de iPadOS 16 release date bekendgemaakt. Op maandag 24 oktober kun je je iPad updaten naar het nieuwe besturingssysteem. Doorgaans verschijnt een nieuwe iPadOS-release om 19.00 uur Nederlandse tijd uitgerold.

Apple onthulde vanmiddag door middel van een persbericht de komst van de nieuwe iPad 2022 en de iPad Pro 2022. In de voetnoten van het persbericht werd ook de releasedatum van iPadOS 16 genoemd. Of eigenlijk: iPadOS 16.1, want Apple slaat de .0-versie over. Binnen een week heb je dus al allerlei vernieuwingen op je iPad!

Lees hieronder het oorspronkelijke bericht van dinsdag 11 oktober. Of ontdek de nieuwe functies voor je iPad alvast in ons iPadOS 16 dossier.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt


Elk jaar verschijnt er een grote nieuwe update voor de iPad. Ook in 2022, al heeft hij deze keer wat vertraging opgelopen. Maar wat is dan de iPadOS 16 release datum? We lijken het nu eindelijk te weten.

iPadOS 16 release

iPadOS 16 release

Tijdens de eerste dag van de WWDC 2022 – op maandag 6 juni – heeft Apple de grote nieuwe updates voor de iPhone, iPad en meer gepresenteerd. Per traditie werden de meeste updates drie maanden later al uitgerold. Maar eentje schitterde nog door afwezigheid: iPadOS 16.

Normaal gesproken verschijnt een nieuwe iPadOS-update tegelijkertijd met die van iOS en watchOS, maar in augustus bleek dat Apple meer tijd nodig had om de software te perfectioneren. Dusdanig zo dat iPadOS 16.0 wordt overgeslagen, en Apple direct iPadOS 16.1 zal uitbrengen. De reden achter deze vertraging? Dat lijkt Stage Manager te zijn, een nieuwe multitask-functie voor een beperkt aantal iPads. Welke functies hij nog meer krijgt, lees je in ons dossier.

Apple zelf heeft alleen onthuld dat de update in oktober verschijnt, al is er nog altijd geen concrete release datum geweest. Tot nu: bekende Apple-journalist Mark Gurman schrijft dat de iPadOS 16 release later deze maand plaatsvindt. Volgens zijn bronnen doelt Apple op de een na laatste week van oktober. Doorgaans verschijnen grote updates als deze op een maandag, dus wij verwachten dat je je iPad kunt updaten op maandag 24 oktober.

Nieuwe producten in oktober?

Gurman beweert dat de iPad-update precies op tijd verschijnt, voor het grote Apple-nieuws van oktober: een reeks nieuwe producten. Het is nog onduidelijk of hier een speciaal Apple-event voor komt of dat de producten via een persbericht worden aangekondigd. In het laatste geval gaat het voornamelijk om nieuwe modellen van bestaande producten, met slechts enkele vernieuwingen.

Welke producten we gaan zien, kunnen we al redelijk voorspellen. Zo verwachten we twee nieuwe iPads: de 10e generatie van het instapmodel en een iPad Pro met M2-chip. Ook krijgen we meer Mac-nieuws, met de komst van een nieuwe Mac mini en een MacBook Pro met M2-chip. Maar er zijn meer producten die je dit najaar nog kunt verwachten.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer iPadOS 16 en nieuwe producten worden uitgebracht? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPadOS 16
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar